Urmărește-mă și pe Facebook!

marți, 11 noiembrie 2014

Muzica rock, vot si propaganda

Astazi am avut un dialog mai mult decat interesant la cabinetul veterinar, unde m-am dus sa cumpar mancare pentru cainii din dotare.

Am iesit din masina, am intrat in cabinet si acolo aud aceeasi melodie la radio.

- Stiti de ce vin eu mereu la Dumneavoastra? Pentru ca ascultati ROCK FM!

Domnul, cam pe la 50 ani, imi raspunde:

- Ei, daaa, eu sunt asaaaa, mai expirat... dar doar la muzica. La vot sunt capitalist! NU trebuie sa ne intoarcem unde am fost in tineretile noastre.

Lasand la o parte toata campania politica realizata de bravii urmasi ai lui Goebbels (si nu, nu are legatura cu nazismul, ci cu parintele propagandei), lasand la o parte afirmatii de genul "ar trebui sa voteze doar cei care in ultimele 12 luni au stat minim 3 luni in tara", "votati un bun crestin-ortodox", "nu votati un om care nu are copii", "nu votati un om care vrea sa dezbine tara si sa o imparta", ideea de baza este ca mai avem foarte putin sa ne intoarcem in timpurile socialiste ale domnului de la cabinetul veterinar. Si ale parintilor si bunicilor nostri.

Acum nu stiu cati dintre voi isi aduc aminte cum a fost. Eu una nu prea. Am vagi amintiri de la cozile de la paine si activitatile patriotice obligatorii. Aveam doar 11 ani in '89.

Insa foarte multi oameni isi aduc aminte cu placere de stabilitatea locului de munca, de apartamentul pe care toata lumea il avea, platind rate derizorii, de uniformizarea frumoasa facuta intre tineri-batrani, destepti-prosti, bogati-saraci. Toti erau la fel.

Ce este de facut? se intreaba multi pe facebook. Pai, in primul rand, realitatea nu este pe facebook. Acolo sunt oameni destepti, tineri sau la varsta a doua, dar destupati la minte, plecati prin concedii in afara sau cu o gandire capitalista, cum spunea domnul de astazi. Nu sunt bunicii nostri, cei care ii mai aveti. Nu sunt oamenii simpli de la tara, pe care toata ii blameaza ca se bucura la un kilogram de faina sau un litru de ulei. Ei nu inteleg ca o duc greu tocmai pentru ca lucrurile nu functioneaza bine in tara noastra si daca iese un presedinte socialist, care va avea majoritate in parlament, lucrurile vor sta si mai rau. Asa ca se bucura la 10 lei primiti de pomana din 4-5 ani in 4-5 ani.

Ce avem de facut? Sau ce aveti de facut, de fapt? Cei care aveti bunici, unchi sau matusi care nu au acces la facebook si se uita la propaganda televizata, va duceti frumos la ei in acest week-end, le explicati cum stau lucrurile si cum vor sta, dar nu pentru ei, ci pentru copiii si nepotii lor, adica voi si parintii vostri.

Eu nu mai am... :(

Cei care aveti prieteni care nu se duc la vot, pentru ca sunt indecisi sau nu vor sa aleaga raul mai mic, mergeti la ei vineri seara, inainte sa plecati la bunici, si discutati cu ei. Explicati-le ca din turnurile de fildes ale multinationalelor nu se vad problemele imense cu care se confrunta antreprenorii romani (mici si mijlocii), spuneti-le ca ar trebui sa voteze pentru copiii lor, pentru ei si pentru un viitor indreptat catre niste tari spre care aspiram sa ne indreptam, nu la care vrem sa ne reintoarcem.

Eu nu am.

In familia noastra si intre prietenii nostri, nu s-a pus niciodata problema votului. Este de la sine inteles ca toata lumea voteaza. Iar in ultimii ani, nu am auzit pe cineva sa se duca sa voteze ceva apropiat comunismului, deci nu a fost nevoie sa duc munca de lamurire cu nimeni.

In schimb, altii trebuie sa o duca... Daca credeti ca va numarati printre ei, si nu, nu este absolut nicio rusine sa va aflati printre acestia, mergeti la prietenii / bunicii / matusile voastre in aceasta saptamana si jucati ultima carte.

Pentru ca alta sansa nu va mai fi... scorul acestor alegeri prezidentiale va fi unul foarte strans, decis la zeci de mii sau sute de mii de voturi. Iar diaspora clar va fi aruncata pe geam. Maxim 150 de mii de oameni vor vota, dar vor vrea sa voteze cel putin 3-400 de mii. Deci haideti sa fim solidari cu prietenii nostri plecati in alte tari, dar sa ne bazam pe voturile din tara, pentru ca aici au iesit doar 53%. In conditiile in care sectia de votare era la maxim 10 minute de casa.

Iesiti la vot si faceti din asta un eveniment alaturi de familie si prieteni!

Niciun comentariu: