Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 13 iunie 2012

Cauze nobile si proiecte interesante



De 1 iunie, mai multe vedete au raspuns invitatiei la teatru lansata de Kinder Délice. Andreea Antonescu, Sorin Brotnei de la Akcent si iubita lui, Daniela Aciu, actrita Ana Popescu, alaturi de sora cea mica, Irina Mohora (TVR), Cristina Soloc (TVR), alaturi de baietelul ei sau artistii Amna si Anthony au fost doar cativa dintre cei care au susţinut, de Ziua Copilului, proiectul  Kinder Délice la Teatrul de Animatie Tandarica.


Printre ei ne-am aflat si noi, Mariuca, Buni si eu, pentru a sustine un demers nobil, cultural si a incuraja un proiect aflat la inceput, dar cu perspective frumoase.
"Atelierul de Creatie. Teatrul de copii" Kinder Délice sustine marile talente ale celor mici si incurajeaza accesul tuturor copiilor la cultura. Pentru prezenta fiecarei personalitati publice la piesa de pe 1 Iunie, Kinder Délice va oferi cate 20 de bilete copiilor care nu isi permit sa ajunga la teatru.


Piesa de teatru a fost "Povestea Porcului", regia si ilustratia muzicala Traian Savinescu, scenografia Marian Sandu. Mariuca a fost extrem de interesata de piesa, a fost prima oara cand am dus-o la teatru si cu siguranta vom mai merge. A urmarit atenta, a pus intrebari, a aplaudat si la sfarsit ne-a intrebat cand incepe urmatorul spectacol.

Andreea Antonescu a declarat ca isi aduce aminte cu placere de piesele de teatru din copilarie, cand mergea cu parintii sai si ma gandesc ca ar fi frumos ca Mariuca sa spuna aceleasi lucruri peste 20 ani.

"Printre cele mai frumoase amintiri din copilaria mea se numara  momentele in care mergeam cu parintii la piese de teatru. Imi aduc aminte cu placere de fascinatia culorilor si muzicii, de lumea fantastica ce se deschidea inaintea mea. Cred ca fiecare copil merita sa se bucure de aceasta experienta, macar o data in viata!”.

Mai mult, Amna s-a declarat si ea incantata de proiect: "Proiectul Kinder Délice este o initiativa foarte frumoasa. Ma bucur sa pot contribui la introducerea unor copii in lumea teatrului si a artei”.


Sorin Brotnei Trupa Akcent, un sustinator al proiectului, s-a declarat un iubitor al teatrului pentru copii si a primit cu mare drag invitatia la teatru. Doreste sa ii ajute pe copiii nevoiasi sa inteleaga de ce iubeste el teatrul pentru copii atat de mult si sa il iubeasca si ei, chiar daca nu au posibilitatea sa plateasca biletul: "Imi place sa le vad reactiile, sa le suprind interactiunea cu personajele de pe scena si sa-i vad razand cu pofta”, a afirmat Sorin Brotnei.


Piesa de teatru la care am asistat de Ziua Copilului a reprezentat ultima etapa a proiectului "Atelierul de Creatie. Teatrul de copii”. Kinder Délice a incurajat parintii din toata tara sa trimita reprezentatii inregistrate ale celor mici, jucand pe scena la serbarea scolara, spunand o poezie sau cantand melodia preferata. Cei mai talentati, selectati de juriu si votati de public, au castigat participarea la un workshop de arta teatrala, la Teatrul de Animatie Tandarica.

Au fost alesi cinci castigatori, 3 fetite si 2 baieti. Ei au urmat un program intensiv si complex de instruire in arta teatrala, workshop sustinut de profesionisti. Timp de 6 zile, intre 27 mai şi 1 iunie, copiii au avut ocazia sa isi exerseze si dezvolte talentul actoricesc. Workshop-ul a inclus o serie de exercitii  specifice artei teatrale: pregatirea actorului, dans, canto, manuire de papusi si confectionare de masti.

Finalul cursului a avut loc chiar pe 1 Iunie, spectacolul "Povestea Porcului" fiind incununarea muncii depuse de catre cei mici. Ei au avut ocazia unica de a urca pe scena alaturi de actorii Teatrului de Animatie Tandarica, intr-o ingemanare artistica originala. Actori, papusi, papusari, decoruri superbe si o poveste frumoasa de dragoste.

Faptul ca acest demers cultural nobil a coincis cu prima data cand Mariuca a fost la teatru, nu poate decat sa ma bucure si sa ma faca fericita.

Multumim organizatorilor pentru implicare si pentru un spectacol superb!

Niciun comentariu: