Urmărește-mă și pe Facebook!

joi, 27 septembrie 2012

Proiectul meu de voluntariat social

Aseara am vazut un mesaj pe facebook si astfel am aflat de proiectul Melaniei Medeleanu si al lui Tudor Musat. M-am hotarat pe loc sa ma implic, iar astazi ne-am intalnit sa aflu mai multe detalii.

Concluzia...? De marti incep! :) Si acum sa va spun despre ce este vorba...

In Clinceni exista o scoala foarte frumoasa. Langa ea, exista o cladire la fel de frumoasa, unde o mana de oameni inimosi si voluntari au pus bazele unui afterschool pentru copii. Dupa cum stiti, o bona sau un afterschool costa enorm de mult, mai ales in conditiile de astazi, cand si bunicii muncesc inca sau nu locuiesc aproape. Ca atare, parintii care nu isi permit o bona sau un afterschool si nu au cu cine sa isi lase copiii, i-au inscris la afterschool-ul din Clinceni.

Astazi am fost acolo, este un loc minunat, vesel, cald si colorat. Toti peretii sunt pictati, mobila este noua si vioaie, totul este la locul lui. Mi-a umplut inima de bucurie la gandul ca voi putea ajuta! Si voi putea ajuta copii. Cei care sunteti parinti, va dati seama ca acest lucru este minunat.

De saptamana viitoare, in fiecare marti si joi, voi sustine cursuri de limba engleza pentru toti cei 60 de copiii inscrisi. 29 copii in clasa intai, impartiti in 2 grupe, 25 in clasa a patra si 6 in a doua si a treia, impartiti si ei tot in 2 grupe. De la ora 2 la 4, in fiecare marti si joi.

Sunt foarte incantata, am emotii pozitive, sunt nerabdatoare si sper sa ma descurc. Adica vreau ca ei sa ma accepte, sa fie doritori sa invete o limba straina, iar eu sa ii invat "ca la carte". Si ca tot vorbim despre acest lucru, de mare ajutor imi va fi o profesoara de engleza in adevaratul sens al cuvantului, voluntara si ea, care imi va furniza materialele, programa si va realiza pentru inceput evaluarile copiilor.

Deci, dragii mei, wish me luck! :) O sa va tin la curent, si aici si pe facebook!

5 comentarii:

loredana şi robert spunea...

Esti o inimoasa! Bafta multa!

Unknown spunea...

Bravo!iti urez mult succes!

Unknown spunea...

Bravo!iti urez mult succes!

g.cojocaru spunea...

felicitari! Abia astept sa citesc despre acest nou proiect al tau!

Unknown spunea...

Multumeeesc mult, fetelor, va tin la curent! :)