Urmărește-mă și pe Facebook!

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Schimbarea perceptiilor

La 15 ani ti se pare ca mama ta te-a nascut foarte devreme, adica pe la 25 ani.

La 25 ani, ti se pare ca ai asteptat cam mult si deja esti batrana pentru un copil. Si crezi ca un copil la 35 ani este deja mult prea mult. La varsta aia ar trebui sa faci altceva.

La 35 ani, ai senzatia ca ai mai putea face inca 5 copii, ca esti foarte tanara.

Viata este dinamica, alerta, perceptiile legate de multe lucruri se schimba si ele. Acea zicala "never say never" cred a fost spusa de cineva ajuns la o varsta de 50-60 ani cel putin si care a constatat ca in viata a spus de multe ori niciodata, ca apoi, intr-un anumit context si la o anumita varsta, sa ajunga sa faca fix acel lucru pe care a spus ca nu il va face/spune niciodata.

Este firesc sa comentam, sa judecam actiuni sau vorbe ale oamenilor din jurul nostru. Cine incepe o conversatie cu "eu nu judec", fix asta face. Si mi se pare normal. Toti judecam, toti ne varsam nervii sau frustrarile pe ceilalti, toti comparam viata noastra cu a celorlalti.

Important este sa inveti sa traiesti cu perceptiile modificate, alterate, sa inveti sa te iubesti oricine ai fi si sa realizezi ca nimic nu este fix in viata, ci extrem de dinamic.

Niciun comentariu: