Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 6 martie 2015

Expozitii interesante

Maine avem program de expozitii. La ora 10 mergem la Antipa, sa vedem expozitia temporara "Tesaturi periculoase", iar de la 13 mergem la mall Promenada, pentru a explora spatiul.

La Antipa ne intoarcem cu placere de fiecare data, mai ales ca am fost foarte incantate de acest muzeu al anilor 2000+. Aici puteti citi cum a fost una dintre vizite, cea de acum 2 ani si jumatate.

In cadrul expozitiei "Tesaturi periculoase" vom vedea de aproape specimene spectaculoase de paianjeni sau scorpioni vii. As trece peste partea cu paianjenii, ca vedem destul de multe specimene prin curte, dar peste cea cu scorpionii chiar nu vreau sa trec. Deoarece nu am vazut unul niciodata. Sper sa ii placa si Mariucai.


Expozitia este deschisa pana pe 5 iulie, deci nu trebuie sa va inghesuiti pe vreme rea. Biletul intreg este 15 lei, pensionarii si elevii platesc 10 lei, iar copiii sub 3 ani intra gratuit. Alte detalii gasiti pe pagina lor.

Cea de-a doua expozitie va fi una interactiva, care suna bine-bine. Antrenanta, interesanta si unica. Kids on the moon se numeste, s-a deschis astazi si se va inchide pe 30 martie. Expozitia este impartita in 3 zone si este pentru copiii intre 5 si 12 ani.

Cei mici se vor echipa in costume de astronaut si vor "calatori" pe Luna, vor vizita o baza spatiala, vor vedea cum arata o nava si un telescop spatial si vor afla numeroase informatii despre planete si alte corpuri ceresti.

Zona culturala - copiii vor invata cine a fost primul om care a pus piciorul pe solul lunar, in ce an a facut acest lucru si numele navei sale spatiale, prin intermediul unor fotografii si a unei replici a costumului spatial al lui Neil Armstrong, pe care l-a purtat in cadrul cuceririi spaţiului.

Zona pamanteasca - "punctul central" al evenimentului, locul in care toate au un inceput si un sfarsit. Cei mici vor participa la o expozitie de fotografii cu spatiul si vor interactiona cu un monitor care ofera informatii interesante despre Cosmos.


Zona lunara - copiii vor purta o casca spatiala si pun piciorul pe solul lunar. In modulul lunar vor sari, se vor juca, se vor distra, vor visa, isi vor pune imaginatia la lucru.


Pe parcursul experientei unice, cei mici vor descoperi planetele sistemului solar, se vor distra in locul special amenajat pentru joaca si vor participa la o expozitie de costume de astronauti pentru aduli.


Va recomand sa plasati o rezervare telefonica la 0730 246 246, pentru ca locurile sunt limitate si interesul este mare. Biletul este 10 lei.

Niciun comentariu: