Urmărește-mă și pe Facebook!

marți, 7 iulie 2009

De-ale Mariucai... (4)

A mai invatat cateva cuvinte noi...

Acum cateva minute a inceput sa tune, noi eram in casa si a zis "tună". Apoi am iesit afara, pe terasa si incepuse sa ploua, asa ca a zis "plouă".

Mai devreme, era cu Dani, tot pe terasa si a vazut un camion. Dani i-a zis "a plecat" si Mariuca a repetat dupa el, foarte corect "a plecat".

La mare a avut 2 faze haioase. Una cand a zis "apa-i aici", pe modelul "mama - aici!", cand vrea sa ma strige sa ma duc langa ea.

Si a doua faza cand o schimbam. Ea era pe pat, am aruncat pampers-ul curat langa ea si cautam paturica absorbanta, sa nu stea cu funduletul pe patura. Si Mariuca a luat pampers-ul, s-a uitat la el si a zis "muuu". Evident, cand m-am uitat la poza, era vaca-mu.

A, si inainte sa plecam la mare, vineri seara, a venit Dragos si i-a vazut genunchiul julit. Si a intrebat-o ce are acolo. "O bubiţă cumva?" Si Mariuca dupa el, "bubiţă".

Sunt atat de multe lucruri amuzante in fiecare zi si Mariuca ne face atat de fericiti, incat as scrie ore intregi!

3 comentarii:

Ceska777 spunea...

Cunosc sentimentul.... as scrie si eu non stop despre tot ce face si spune gaza.... Varsta asta, perioada asta e spectaculoasa! M-am convins azi: mereu cand il las cu altcineva chiar daca e sa iasa in strada la copii sau sa mearga pana la magazin nu uit sa spun :"ai grija!" persoanei respective (mama, tata, surori).
Si azi pe cand bunica era la stramtoare si incerca sa manevreze caruciorul pe un drum ingust si denivelat gaza ii striga :"ai ghija, ai ghija". Nu numai ca a retinut dar a si folosit corect in contextul potrivit...bunicului nu i-a venit sa creada cand a auzit.
Pacat ca nu ii putem comasa la un stagiu intensiv, impreuna... sa il invete Mariuca pe B romaneste!

Elle spunea...

pupam istetica! e o frumoasa si o desteapta! te cred ca ai fi in stare sa scrii si sa vorbesti ore in sir despre ce face, ce zic, ce a mai invatat!

Unknown spunea...

@ Ceska - daaaaa, acumuleaza foarte mult, de la o zi la alta. Benji nu cred ca are nevoie de stagiu de pregatire, cu toate ca Mariucai nu i-ar strica germana in vocabular. Asa ma pot lauda ca vorbeste ceva, chiar daca nimeni nu o intelege, hehe!

@ Elle - eu sunt in stare sa vorbesc despre alte topic-uri ore in sir, asa ca despre Mariuca as putea vorbi o viata intreaga! :)