Urmărește-mă și pe Facebook!

marți, 13 octombrie 2009

Brrr...

E frig afara si urat. Cred ca o sa inceapa si ploaia. Plus ca e marti, 13. Eeeee, frumos, nu-i asa?

Este o superstitie, nimic altceva... V-ati intrebat vreodata de unde vine?

Multe popoare crestine considera ca numarul 13 este blestemat, datorita faptului ca la Cina cea de taina au participat 12 apostoli si Isus Hristos. Dar imediat dupa tradare, Isus a fost rastignit.

In mitologia scandinava, de exemplu, la o sarbatoare unde participau 12 zei, a aparut un al 13-lea neinvitat, iar dupa festivitati, ultimul venit l-a omorat pe cel mai iubit dintre zei.

Superstitiile legate de numarul 13 se extind la numerele caselor (multi prefera sa aiba numarul 12 bis in loc de 13) si la numele persoanelor. Exista cereri de schimbare a numelui pe motiv ca numele complet are in total 13 litere.

Daca ne referim la ziua de marti si celebrele 3 ceasuri rele, va anunt ca este, de fapt, o regula folosita in astrologia orara. Orele se calculeaza in functie de planete, nu de minute si secunde, si fiecare zi incepe altfel.

In cazul nostru, ziua de marti incepe la ora la care rasare soarele, asa ca prima ora planetara a oricarei zile de marti apartine planetei Marte, care guverneaza aceasta zi. Pe parcursul celor 24 de ore, 7 planete diferite guverneaza cate o ora, una dupa alta. Dintre cele 7 planete, doua dintre ele - Marte si Saturn - sunt considerate planete malefice. Marti exista trei ore planetare patronate de Marte, de aici si zicala "trei ceasuri rele", iar sambata exista trei ore planetare guvernate de Saturn. Putina lume cunoaste, dar de fapt sunt doua zile cu cate "trei ceasuri rele".

2 comentarii:

Ruxel spunea...

Blog premiat :)

Sabina spunea...

DA da si de la noi blog premiat:)
Te asteapta premiul pe blogul mogalnetelor.