Urmărește-mă și pe Facebook!

marți, 20 ianuarie 2009

Judecata lui Solomon

Sunt convinsa ca ati auzit, mai des sau mai rar, despre judecata lui Solomon. Marturisesc ca am auzit povestea acum multi ani, cand habar nu aveam ce inseamna sa fii mama, ca aveam pana in 15-16 ani. Acum, recitind-o, ea capata un alt inteles, o vad cu alti ochi si inteleg exact ce se petrece in sufletul unei mame.

Cred ca o mama este capabila de orice, intr-adevar, ca sa poate salva viata copilului ei. Ar face orice si, daca ar putea, ar schimba destinul si si-ar da viata proprie, daca asta ar insemna ca pruncul ei ar trai. Dar nu este posibil.

Din pacate, am citit o poveste trista si sunt sub inca sub efectul lecturii. Este nedrept, este crud si este total fara cuvinte. Sper doar ca Dumnezeu ii va da putere mamicii care a trecut prin experienta crunta de a naste un copilas mort. Putere sa mearga mai departe, putere sa se refaca, putere sa mai poata trece inca o data printr-o sarcina si putere sa isi aduca aminte in fiecare zi de copilul pe care l-a purtat in trup. Laura, o zuza draga, a trecut prin acest soc emotional si psihic si acum are o mandrete de fetita! Ma rog ca experienta ei sa fie repetata... in curand.

"Au venit, odata, la Regele Solomon doua femei care se certau si nimeni nu le putea face dreptate, caci nimeni nu putea afla adevarul. Iata ce se intamplase: erau doua tinere mame, care locuiau in aceeasi casa si care nascusera de curand fiecare cate un prunc.

Regele Solomon a ascultat-o pe cea dintai:

- Marite imparat, cer dreptate, caci pruncul acestei femei a murit azi-noapte, iar ea, vicleana, l-a luat din bratele mele pe al meu, in timp ce eu dormeam si acum, sustine ca este fiul ei si ca al meu ar fi murit. Nu e adevarat, pruncul acesta este al meu si vreau sa-mi dea copilul inapoi!

Solomon a ascultat-o si pe cea de-a doua femeie. Aceasta sustinea sus si tare ca ea este mama copilului adus cu ele si ca cealalta minte de fapt, doar ca sa-i ia copilul. Regele asculta linistit si vazand cum galceava dintre cele doua femei nu contenea si-a dat seama cum o poate descoperi pe mincinoasa. S-a ridicat deodata cu hotarare si a strigat strajerilor:

- Aduceti-mi de indata sabia sa tai acest copil pe din doua si fiecare mama sa ia jumatate, caci altfel vad ca nu se pot impaca!

Una dintre femei a ramas muta de uimire, nestiind ce sa zica, dar cealalta a strigat sfasiata de durere si plangand:

- Nu, nu omorati pruncul! Lasati sa-l ia ea, mai bine sa-l ia ea decat sa moara copilul. Nu faceti asta, mai bine renunt eu la el, dar sa traiasca, decat sa moara…In acea clipa regele Solomon a stiut ca aceasta e femeia care spunea adevarul. A privit-o cu bunatate si i-a zis:

- Fara nicio indoiala tu esti mama pruncului, caci dragostea ta este capabila de orice sacrificiu si numai o mama adevarata ar fi in stare de orice pentru a-i salva viata copilului. Ia-ti fiul si mergeti cu pace inapoi la casa voastra.

Vestea despre cum a stiut regele Solomon sa afle adevarul si sa imparta dreptatea s-a raspandit cu repeziciune in intreg regatul si toti oamenii multumeau lui Dumnezeu ca i-a binecuvantat cu un rege drept si bun."

Niciun comentariu: