Urmărește-mă și pe Facebook!

luni, 26 martie 2012

Daca nu gasesti oua, sa cumperi paine

Cam asa si eu, sambata pe la ora 2. M-am oprit sa cumpere tatal meu apa si am cumparat o bicicleta. Pentru Mariuca. Acum urmeaza a mea.

La ora 6-7 seara, Mariuca a vrut neaparat sa invete sa mearga cu bicicleta. Este un pic (mai mult) diferita fata de tricicleta, asa ca m-am apucat sa o invat cum sa foloseasca pedalele in favoarea ei, cum sa puna frana, cum sa claxoneze si cum sa invarta "volanul". Deh, deformare de conducator auto. Toate acestea in uralele sustinatorilor de pe margine, gasca mare de 4 tati, bunici si matusi.

Din fata casei pana la poarta, adica in aproximativ 70 metri, Mariuca a invatat tot ce avea nevoie sa stie, asa ca am iesit pe strada. Eu cu Dani ne plimbam in spatele ei, brat la brat, si ne admiram produsul adn-ului combinat. Atunci am realizat cat de mare a crescut Mariuca si cat de rapid invata lucruri noi.

Ieri eu am fost la Targul Raw Generation, asa ca a stat cu Dani aproape 5 ore afara si a "ras" o farfurie de ciorba imensa. Premiera pentru ea, care mananca din an in Paste. Dar cred ca e Pastele aproape, de-aia a infulecat! Aseara am fost nevoiti sa bagam bicicleta in casa, pentru ca ploua, iar magazia era mult prea departe. Asa ca a vazut 10 minute de Cartoonito de pe sa. Evident, as putea zice eu. Anul trecut a vrut sa doarma cu rolele in picioare.

Acum o ora si ceva, pe un vant naprasnic, am iesit din nou la plimbare, "sa vedem si noi lumea". I-a salutat pe toti vecinii si le-a spus ca se plimba cu bicicleta (din nou!), a facut ture de alergam dupa ea, a intors, a pus frana, s-a ferit de masini si a ocolit bete rupte de vant si pete de ulei.

Nu am crezut ca va mai exista o persoana cu care voi trai permanent care sa ma surprinda permanent, in afara de Dani. Dar seamana cu tatal ei, asa ca nu ma mai surprinde nimic.

Noua gaselnita este sa punem rolele in cosul bicicletei, sa mergem in parc si astfel sa impuscam doi iepuri dintr-un foc. Daca maine este frumos, seara va facem cu mana din Moghioros.

2 comentarii:

Loredana spunea...

Ma bucur pentru voi! Ai o creata tare curajoasa!

g.cojocaru spunea...

tot e bine, ca nu te-ai intors cu mana goala! :))
Eu am intrat in magazin sa iau o bicicleta si am iesit cu o lopata de zapada. :D
Sa o foloseasca sanatoasa.