Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 5 iunie 2015

Prăjitură rapidă cu căpșuni


Vara îmi plac preparatele rapide, ușoare și gustoase. Astăzi vă invit la o prăjitură cu căpșuni, dar la fel de bine poate fi o prăjitură cu caise, vișine, cireșe sau piersici. :) Mi s-a cerut rețeta pe facebook, deci mă gândesc că poate sunt mai mulți doritori.

Pasul 1:
Se pun în robot 6 gălbenușuri + 6 linguri zahăr pudră. După ce pasta a devenit (aproape) albă (eu am folosit ouă de țară, deci a rămas ușor gălbuie), se adaugă 6 linguri făină, tot în robot, dar pe rând, nu toate deodată. Când făina s-a încorporat, se scoate pasta lipicioasă într-un bol. Și se trece la pasul doi.

Pasul doi:
Se pun în același robot, după ce a fost spălat, 6 albușuri + 1 linguriță zeamă lamâie + 1 linguriță coajă lămâie. Se amestecă până pasta nu curge dacă întorci vasul cu gura în jos.

Pasul trei:
Spuma rezultată se scoate și se adaugă manual peste primul pas, amestecând ușor, cu lingura, de jos în sus.

Pasul patru:
După ce au devenit o pastă omogenă, se adaugă într-o tavă întinsă (nu foarte mare) tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun căpșunile, tăiate felii subțiri, pe toată suprafața.

Ultimul pas:
Ideal ar fi să aveți cuptorul încălzit la 180 grade timp de vreo 15-20 minute. Puneți tava în cuptor și lăsați prăjitura până se coace frumos deasupra (apreciez un maxim 30 minute), dar este la ochi. La final, dacă doriți, puteți adăuga zahăr pudră, dar prăjitura este destul de dulce.

Poftă bună! :)

Niciun comentariu: