Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 24 iunie 2009

Pasapoarte biometrice... sau nu!

Istorie mare si isterie mare, as putea spune! Cu pasapoartele astea biometrice. Sa nu intram in amanunte, dar am aflat ca aceste documente nu sunt obligatorii, asa ca poti refuza sa iti faci electronic si poti alege unul normal. Niet, ntz (scriu ca pe mirc, ca sa intelegeti la ce ma refer! :D), nope, no fucking way in Ilfov!

Cum asa?

Let me explain you... Dani are un eveniment "trash the dress" in iulie, cu mirii de saptamana viitoare, la Balcik. Toata sedinta foto dureaza o zi, dar noi vom sta inca 2-3, sa ne relaxam. Toti trei.

Ca sa putem pleca, Mariuca are nevoie de pasaport individual, ca s-a schimbat legea, nu iti mai poti pune copilul pe al tau. Asa ca ne ducem astazi incolo, la Ilfov, la o aruncatura de bat de noi, adica taman in partea cealalta a Bucurestiului, pe strada Fabrica de Glucoza. Parcam masina la mama naibii, o luam per pedes, ajungem, intru doar eu, vad afis "bla, bla, Ilfov, bla, bla, EXCLUSIV (caps si underline) pasapoarte electronice, bla, bla". Intru, ma pregateam deja sa zic ca sunt (cum a zis Valentin?) neo-protestant (mi-am adus aminte!) de ziua a 7-a. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, si imi cer scuze daca lezez pe cineva, dar eu n-am nicio problema cu 666 si chiar nu vad legatura cu un document oficial. In schimb eram pregatita sa le spun ca nu ma lasa religia sa mi-l fac. Religia, cele 20 zile lucratoare (boldit tot de la ei) in care mi-l eliberau si cei 2.700.000 lei. Ce-am innebunit?? Pentru 3 ani? Cat e valabil pasaportul copilului? Ete-na! Mai bine beau 10 beri (eu care nu beau, doar stiti asta), dar numai de-a dracu' si as fi baut banii decat sa ii dau pe niste prostii de acte care nici macar nu sunt obligatorii.

Ca atare i-am spus unei doamne politist ca eu nu vreau biometric si ca vreau normal. Raspunsul: "nu se poate in Ilfov, doar in alte judete ale tarii". Tinand cont ca era mai simplu sa zica ca ma pot duce pe Iorga, ca oricum tot in Bucuresti eram si la ea, a preferat sa o bage pe-asta cu judetele. Si atunci am intrebat-o daca in judetul Bucuresti ma pot duce. A zis da. Iupiiiiii!

Plecam, ajungem pe Iorga, loc de parcare de la nasu' cu naveta de bere ca stalp de protectie, intram, intrebam, se poate, bineinteles. Dani fuge in Amzei sa achite taxa la CEC Bank (ca s-au modernizat si astia) si se intoarce rapid. Cat a fost, intrebati? Pai aproape o treime fata de biometrice, adica 960 mii. E ceva, nu? Pe care le-am baut, hic!

Fotografii aveam, daaaaaa, logic, am completat o cerere, ne-a vazut pe amandoi, eu am declarat pe proprie raspundere ca "imi recunosc fetita" si ne putem duce oricare dintre noi pe 2 iulie, sa il ridicam.

Huuu... am obosit traind din nou aventurile de azi. Dar cine are pasaport?? Mariuca noastraaaa! Si cine pleaca la Balcik?? Noooi!

10 comentarii:

Ceska777 spunea...

Huh, in Romania ca niciunde! Eu i-am facut gazei anul trecut, intr-un amarat de oras cu 3.000 locuitori, pasaport individual la primarie in 10 min. Declarat datele copilului (si acuma in pasaport are 68cm, ochii verzi-albastrui), predat pozele, achitat taxa, primit pasaport, iesit pe usa cu un Danke! pe care l-au meritat din plin pentru promptitudine.
Dar..... uite voi mergeti la Balcik si noi stam in Timisoara, desculti in ploaie. Vrem neaparat poze cu ce e pe acolo..... si distractie placuta!

Unknown spunea...

Absolut, vor veni si fotografiile! Sa ajungem acolo, ca plecam de-abia peste o luna. :)) Dar am luat-o din timp cu actele, ca romanu' nu-i ca neamtu', nici vara, nici iarna!

Desculti in ploaie stam si noi, e racoare si bine afara.

Pupam un Benji inalt de 68 cm si ochi verzi-albastrui!

Gingasia spunea...

Va pop, drum bun !aveti ce sa vedeti!:)

Emilia spunea...

Eu am fost in Bulgaria si n-am avut nevoie de pasaport. E nevoie pentru Mariuca doar?

Unknown spunea...

@ Gingasia - multumim!

@ Emilia - si noi am fost in Bulgaria, de mai multe ori, evident cu buletinul, ca suntem cu totii in UE. Dar copiii au - obligatoriu - nevoie de pasaport individual. Si cand il faci, ambii parinti trebuie sa fie prezenti.

Unknown spunea...

Ha!Ha!Ha! Tara lu' papura voda.
Felicitari piscotului pentru pasaport si DISTRACTIEEEEEEEEE PLACUTAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
multe poze, da!?

carminaca spunea...

s-aveti grija sa va luati si o copie dupa certificatul de nastere. noi cand am fost acu 2 sapt ne-au intrebat cine e mama copilului, ca nu scrie nicaieri si nu ma credeau ca sunt eu:)) (ca noi ne-am pastrat numele, iar pe pasaport nu scrie de parinti). probabil la voi nu e cazul, dar just in case, ca sa nu muriti de inima. noi nu aveam certificat c-am zis ca avem pasaport la copil, ca d-aia ne-au pus sa-i facem pasaport, unde sa fie prezenti amandoi parintii, cu copii de buletin cu tot... luumeeee... oricum balcik minunat va uram, ca vb aia tocmai ne intorseram de acolo si bulgarii fac bani din castele romanesti :D

Unknown spunea...

@ Gabriela - multumim mult, semnez sotia lu' Papura Voda! :)) Vor fi si fotografii, bien sur!

@ Carmina - certificatul in original, ne-au zis... :) Oricum ma duceam din nou cu toate actele la mine, ca din Magurele pe Iorga e cale lunga!!!

Ma bucur ca v-a placut Bulgaria, merita, e mai ieftina si manele free. :))

carminaca spunea...

eu ziceam sa aveti la voi cand parasiti tara. ca noua la vama ni s-a intamplat, de era sa fac infarct ca nu pot dovedi ca sunt mama propriului meu copil, cu toate ca avea pasaport:)) si imagineaza-ti ce cale lunga era din vama veche pana in bucuresti daca nu aveam vecini cu cheie de la apt si descurcareti cu faxul pe deasupra :)) la pasapoarte ne-am descurcat din prima, n-am dat gres :)
si intr-adevar pt bulgari nota 10, n-am avut nici o grija si mai ales pt asta mica a fost minunat :)

Unknown spunea...

Carmina, aaaa, la vamaaaa? OK, sar'na ca mi-ai zis! :):)