Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 28 mai 2010

Mariuca...

Mariuca invata din ce in ce mai rapid si e din ce in ce mai avida de a acumula noi informatii. A invatat in 10 minute zilele saptamanii si le spune atat de corect, incat Buni a fost foarte fericita ca a reusit performanta! A invatat sa numere pana la zece in engleza si atunci am constatat ca aproape il spune pe r.

Ne surprinde absolut in fiecare zi cu tot ce spune sau face, incat ne miram constant ca are doar 2 ani si un picut. Am fost luni in IOR cu Rux si Valentin si burtica lor, iar Mariuca a fost vedeta. Burtica lor ascunde o finuta sau un finut... pe care deja o/il iubim mult! Eu zic 99% fetita, dar si baietel sa fie ne-am scos! Vom avea o pereche de finuti! Iupiiiii!

Sa revin la Mariuca.... ea mergea printre biciclete, role, oameni, caruturi, copii, de ziceai ca e la ea acasa. A urcat scari, a coborat, a alergat, a fost la apa cu Dani... a stat la poze. Apoi, stand pe terasa, a plecat departe de noi, am alergat dupa ea si, intrand in spatele unui bloc, am descoperit un loc de joaca pentru copii pustiu. Pentru ca toti erau in parcul mare. Si s-a dat pe tobogan de vreo 100 de ori. Era atat de fericita! Cand urca, ii spuneam "urca cu grija, te rog, ai grija sa nu cazi", iar ea repeta dupa mine. Apoi ii spuneam (in timp ce ma duceam spre tobogan) "mami te asteapta", iar ea ma imita. Cand ajungeam amandoua la tobogan, Mariuca zicea "Bunaaaaa, ce faci?" sau "Bau!". Pufneam in ras de fiecare data.

A doua zi, la gradinita, au plecat in parculet si Mariuca era ca la ea acasa, cu toate ca locul de joaca e mai avansat. In sensul ca, cel putin la tobogan, ca sa ajungi la el trebuie sa treci un podet miscator, cu lanturi. Toti copiii se ofereau sa o ajute, dar ea, foarte ferma, le zicea "lasa-ma-n pace". Independenta ca mama ei, deh!

Daca ii cumpar cumva ceva si vede ca e nou, primul lucru "e de la nasa". Ca atare, nasa, sa isi asculte fina, a venit cu masina plina. Pungi intregi de jucarii noi, haine, incaltari. Printre ele o trotineta. Am scos-o din punga, iar Bunu i-a aratat cum se merge. Fix intr-un minut a prins miscarea si se dadea cu trotineta de ziceai ca s-a nascut pe ea.

Are si un cockpit de masina de formula 1 de care e foarte incantata. Sa nu mai vorbesc de alte puzzle-uri, lego-uri, avioane si masini. Cand a vazut avionul, parca vazuse cea mai tare chestie ever! Si tragi de o sfoara si merge singur. Nebunie, ce mai! Propriul avion, in curte.

Mai nou accepta sa i se prinda parul, asa ca Buni o face frumoasa in fiecare dimineata. Apoi se duce in oglinda, se uita si zice "ce frumoasa e Mariuca!". Modesta tot ca mama ei!

Iar noua ne spune ca suntem frumosi numai cand i se pare acest lucru. Adica dimineata, cand plec la birou, nu zice. Sunt in blugi si tricou. Dar am plecat la un eveniment pe care l-am sponsorizat noi si eram in rochie neagra, cu margele deschise la culoare, pantofi cu toc. Doar atunci mi-a spus "ce frumoasa e mami!". Iar lui Dani i-a zis intr-o dimineata, cand avea o intalnire si era pus la 4 ace, "ce frumoasa e tati!". O singura data i-a fost de ajuns sa ii spun "tati e frumos, ca e baiat". Urmatoarea data nu a mai facut greseala asta.

Aaaa, mi-am adus aminte. Cu mult timp in urma, tot ii spuneam de un avion, o masina, singular. La un moment dat erau doua avioane pe cer si Mariuca a zis "doua avion". Eu am corectat-o: doua avioane, mami, ca sunt mai mult de doua. Tot asa, urmatoarea data, a zis singurica: doua masini, ca sunt mai mult de doua. Eram pe jos de ras. Si le spune cu o seriozitate de zici ca a descoperit plutoniul.

Stie o gramada de poezii pe care le spune pe nerasuflate, stie si cantecele, dar nu le canta. Miacal e la ordinea zilei si daca nu dam drumul cu prima melodie "Bili Gin", atunci ala nu e Miacal. Il recunoaste la radio daca il aude si e foarte bucuroasa. Bate din palme, danseaza, se invarte...

Vorbind de invartit... se invarte singura in cerc si tot singura isi spune "ai grija sa nu cazi, pentru ca ametesti si te lovesti la cap".

Alaltaieri a plecat cu Dragos si Corina la magazin sa cumpere paine si ulei. A mers cu ei foarte incantata, le arata unde sunt puii de pisica (unul alb si unul negru), cateii, le-a zis ca masina de copii e la garaj (cand pleaca de la gradinita cu Buni se intalnesc cu masina de copii, ele fac cu mana, soferul le face cu mana).

Saptamana viitoare plecam la bulgari, la Festivalul Trandafirilor, ca suntem invitate de onoare. Evident, o sa plecam si cu multe produse Soap Mill, sa le prezentam. Si tot evident, o luam si pe Mariuca cu noi. De-abia asteptam! Am facut rezervari la un hotel dintr-o zona montana, la 25 km. de Valea Trandafirilor, care are un muzeu in aer liber si un labirint vegetal. O sa stam 2 nopti, dar vor fi 3 zile pline.

Cele doua bucati de concediu sunt aproape... numai la ele ne gandim. Relaxare, plimbare, vizitat locuri noi... dar pana atunci avem foarte mult de munca. Mai lansam 4 tipuri de creme naturale (dintre care una cu factor de protectie solara) si lucram intens la tot felul de proiecte noi. De-asta si sunt asa de scumpa la vorba aici. Voi stiti, in schimb, ca scriu de drag, mai ales cand e vorba de Mariuca.

2 comentarii:

Catrinel spunea...

"Wow!Gazav!" ca sa il citez pe Andrei:)))(Wow!Grozav!)Este minunata Maria si stie atatea lucruri!Bravo!Distractie placuta la bulgari!Astept poze cu voi si cat mai multe povestiri.Pupici de la noi!

Zu spunea...

Tare mult mi-a placut ce ai scris :-), Mariuca e grozava... abia astept sa creasca si piticotul...