Urmărește-mă și pe Facebook!

marți, 6 iulie 2010

Ce vraji a mai facut Mariuca...

Buni a invatat-o pe Mariuca Frere Jacques si il canta foarte haios. La un moment dat, apropos de haios, a facut ea o mutrita haiosica si am inceput sa rad. S-a suparat ca rad de ea si atunci i-am spus ca e amuzanta si face glume, de-aia rad. De atunci, se prinde cand face o gluma si zice "Mariuca e amuzanta, face glume". Daca fac eu o gluma sau Dani, zice "Mami/tati e amuzant(a), face glume".

Mai nou a inceput sa intrebe foarte clar "asta cum se cheama?" sau, dupa caz, particularizata cum ar fi "asta albastra cum se cheama?". Urmeaza in curand "de ce"-urile. Stay tune! :)

Nu mai are pampers si face pipi la toaleta direct. A sarit peste etapa de olita, cu toate ca are trei!!! Noaptea se mai scapa pe ea, dar azi-noapte, de exemplu, cand s-a trezit, a cerut ea sa mergem la toaleta. Ceea ce e un progres.

Ne intreaba constant cand mergem la mare, ca i-am spus ca e in vacanta si ca o sa mergem la mare, cum am fost anul trecut. Saptamana viitoare plecam intr-un tur prin tara, o sa le lasam pe Buni si pe Mariuca la Bica si Bicu, in Piatra Neamt, eu cu Dani plecam mai departe spre Cluj. Si apoi plecam la mare doar noi trei, la inceputul lui august.

Pana atunci, Dani a cumparat o alta piscina, muuult mai mare, pentru ca cea de anul trecut de la Cris si Radu a fost mancata de soricei. Asta e cu scara, asa ca pericolul a fost inlaturat. Scara nu e ridicata, sa nu ii dea idei Mariucai, dar e bine ca nu are cum sa se suie pe marginea piscinei, fiind inalta cam la un metru douazeci, un metru 30, cam asa.

A invatat "trei iezi cucuieti" fix in 5 minute. I-am zis eu de cateva ori si deja recita de ziceai ca a invatat-o cu mult timp in urma. Seara avem moment poetic. "Ce poezie mai zicem?" Si le luam la rand...  Catelus, cutu-cutu, pisicuta, tica-tica. Numaram in engleza, romana, spunem impreuna zilele saptamanii. Acum vreau sa o invat lunile anului. Ca i-am spus ca e in vacanta si se intoarce la gradinita in septembrie si in august mergem in concediu. Asa ca ar fi momentul potrivit sa invete si lunile.

Ne stie numele tuturor, vorbeste cu Bica la telefon si ii spune ca vine in Piatra Neamt, vorbeste cu noi la telefon si ne spune ca vrea sa ii aducem pufuleti sau Kinder. :) Mda, stiu, invatam copilul cu Kinder de mic... dar trebuie sa aiba o recompensa daca este cuminte. Cand ajung seara acasa, imi spune "hello, mami, ce faci?". Eu o intreb daca a fost cuminte si spune, invariabil, da. Atunci ii dau o jumatate de batonel de Kinder.

Intr-o zi a vazut reclama la Paula si mi-a dat mami telefon, iar Mariuca mi-a zis "mami, te rog sa aduci Paula cand vii acasa". M-am executat, ce sa fac? Am cautat in 2 magazine si am ajuns cu Paula acasa. Cand am scos din punga borcanelul, a inceput sa imi cante cantecelul din reclama.

Seara, inainte de culcare, se uita la aparatul de A/C si imi spune "a venit nenea si a pus aparatul de aer conditionat". Dar pronunta atat de clar, incat imi vine sa o mananc!

Seara se duce sa dea de mancare ultimului puiut... si se joaca cu ea. By the way, daca vreti puiut de ciobanesc carpatin, va rog sa imi scrieti sau sa imi lasati un mesaj. Avand in vedere ca fetele nu au avut cautare, pretul este de 100 euro. Are pedigree si parinti campioni.

Acestea fiind spuse... o sa descarc camera si zilele urmatoare sper sa apuc sa mai pun cateva fotografii cu Mariuca.

Duminica, 11 iulie, blog-ul Soap Mill (http://blog.soapmill.ro) implineste 1 an de existenta. Va asteapta reduceri si cadouri. Iar maine si poimaine vom fi la targul din curtea Bibliotecii Metropolitane.

Un comentariu:

Ceska777 spunea...

Wow, chiar ca suna a scamatorie cum invata ea asa repede o poezie.... Felicitari! Noi ne-am ales din vacanta cu o varianta noua de Frere Jaques: el stia inainte de concediu varianta germana, Bruder Jacob. IN romania cand au sunat clopotele odata i-am cantat-o in franceza, a stat f atent si apoi a inceput mixtura:" bruder jacq".... Mori de ras. Stie acum prima strofa in franceza si o spune destul de corect....
Ce bine de voi ca ajungeti la mare......noi visam in fiecare an la ea!
Concediu placut dar sa nu ne lasi fara poze cu Mariuca!