Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 27 iunie 2012

Mamica de Toata Lauda

Ideea acestui post mi-a venit brusc, de ceva vreme. Dar nu am apucat pana acum sa il astern pe hartia electronica. Acest post pleaca de la un mesaj propriu de pe facebook.

Care a sunat asa: "Daca nu le spui ca sunt frumosi, destepti si ca ii iubesti, la maturitate devin rai, anxiosi si low self-esteem. Daca le spui si ii incurajezi, atunci devin egoisti si narcisisti. Daca nu dormi cu ei, rupi artificial o legatura, daca dormi cu ei, nu mai ai viata de cuplu. Daca le dai la fund, esti un tiran si un monstru, daca nu le dai, ii rasfeti si cocolosesti. Daca le dai carne si oua, ii imbolnavesti cu buna-stiinta, daca nu le dai, ii privezi de proteine si nu vor avea o dezvoltare normala."

De cand afli ca esti insarcinata, esti pusa in fata multor decizii. Mai usoare sau mai grele. Mai corecte sau mai incorecte in ochii societatii in care te invarti. Ma uit la mama mea... pana si ea are in continuare probleme de rezolvat! Cu copiii ei mari, frumosi si destepti, cu nepotica ei mica, frumoasa si desteapta. Deci esti mama permanent. Esti pusa in fata unor decizii permanent. Esti contestata permanent.

Ma repet, stiu, dar parca simt ca trebuie sa scriu despre of-urile unei mame, din postura unei mame cu un singur copil, da' bun, care nu (prea) tolereaza sfaturile altor persoane in afara celor din familie, care are idei multe, da' fixe si care crede cu convingere ca este o Mamica de Toata Lauda, indiferent ce spun ceilalti.

Pe Mariuca o crestem in spiritul anilor 2010+, adica are acces la telefon, laptop, tv, internet, jocuri, smartphone. Merge cu noi in concediu, ii dezvoltam abilitatile si creativitatea, o provocam la discutii, intrebari si raspunsuri logice. O invatam sa se descurce "now and then".

Unele mame se intreaba daca sunt mame bune, daca fac ceea ce trebuie, daca, daca. Pentru mine raspunsul este unul singur: sunt cea mai buna mama pentru Mariuca!

Fie ca am ales sa am un comportament (zic eu) echilibrat, sa ii spun ca o iubesc, dar sa nu doarma cu noi in pat, sa ii dau carne si oua, dar sa manance fructe si legume din gradina, sunt o Mamica de Toata Lauda.

Ceea ce va doresc si voua! Sa aveti incredere in voi, in instinctele voastre, sa va sfatuiti cu persoanele in care aveti incredere si sa alegeti pentru copilul vostru ce credeti voi ca este mai bine.

2 comentarii:

Lavender Thoughts spunea...

Stii cum se spune,Silvia...nu exista nici o metoda care iti garanteaza ca vei fi o mama perfecta,dar exista un milion de sanse prin care poti fi o mama foarte buna.
Pup cele mai frumoase crete pe care le cunosc!

Unknown spunea...

Una mai creata decat cealalta! :))

Da, asa este, toate femeile au un milion de sanse sa fie mame excelente. Toata lumea face greseli, dar de aici si pana la impunerea unui anume stil este cale lunga.

Pup back!