Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 25 iulie 2014

Reteta ocrosca

Astazi am pregatit un meniu bogat, divers si incredibil de bun. :)

Ocrosca
Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi
Gulas de porc rumenit in tigaie
Salata de vinete
Salata de rucola (click pentru reteta)


Ocrosca este un fel de mancare ideal in perioada calduroasa, de origine ruseasca, care se prepara rapid si usor.

Aveti nevoie de:

- 5-6 cartofi fierti, taiati cubulete
- 3-4 castraveti, taiati cubulete. Noi am luat din gradina.
- 1 ceapa sau 4-5 fire de ceapa verde, taiata marunt
- 200 g. carne vitel, fiarta, taiata cubulete. Nu este la fel cu cea de vita, este mai moale, chiar si dupa fierbere.
- 3 oua fierte tari, taiate cubulete. Noi folosim oua bio, de cand nu mai avem gaini in curte.
- 1 sticla de chefir
- mustar, sare, piper, leustean / marar / patrunjel

Se adauga toate ingredientele intr-un bol mai mare sau intr-o oala, lasand la urma chefirul. Chefirul se adauga doar atunci cand toate celelalte ingrediente s-au racit.

Pofta buna! :)


Niciun comentariu: