Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 24 iulie 2015

Șase păpuși Matrioska


Exact cum am scris și în noul header, eu chiar scriu (și citesc) de mult timp. Foarte mult timp. Nu pentru că aș fi bătrână, ci pentru că au trecut vreo 30 ani, ceea ce poate fi calificat drept timp îndelungat. :)

Am scris poezii cu vers alb, am scris short story-uri și am început multe romane. Cred că niciodată nu m-am gândit să public ceva. Nu am vrut mai mult, ci am vrut doar să scriu. În afară de poezii, care au fost citite și de alte persoane, celelalte nu au ieșit la lumină.

Când am aflat de blog-ul de la Yahoo 360 și am început să îl folosesc, am constatat că acest tip de jurnal, electronic, îmi vine ca o mănușă. Mutarea pe blogger s-a întâmplat acum aproape 7 ani și de atunci sunt fidelă acestui tip de blog, adunând 345 articole, incluzându-l pe acesta, adică o medie de 4 articole pe lună, unul pe săptămână. Nu este mult deloc, nu sunt blogger profesionist, scriu de plăcere. :)

Dar pentru multe dintre aceste 344 articole precedente am primit aprecieri și cuvinte frumoase, de încurajare. Unul dintre ele a fost chiar interesant și m-a pus pe gânduri: cum că aș avea o voce unică, adică un stil propriu de scris, care ar putea fi recunoscut de cineva pasionat de citit. Un stil unic avem cu toții, ideea este să fie interesant, amuzant sau să îți creeze o anume stare, să te facă să te simți într-un anume fel. :)

După anul 2014, cel pe care l-aș șterge cu mare drag din calendar, a urmat o reprioritizare, o reașezare a sentimentelor, gândurilor și dorințelor mele. La sfârșitul anului mi-am propus ca în 2015 să bifez anumite obiective, unul dintre ele fiind să termin și poate chiar să public prima mea carte.

Rezoluțiile, însă, pot rămâne la stadiul de vorbe goale în vânt, dacă nu facem ceva pentru a le îndeplini. Așa că m-am pus pe treabă și am rămas motivată, astfel încât astăzi număr peste 60 mii de cuvinte scrise, adică undeva pe la 150-180 pagini de carte, ca să aveți un termen de comparație. Mai am de scris, încă vreo 10 mii de cuvinte după aprecierea mea. La final pot rămâne doar cu 60 mii sau pot crește la 75-80 mii. Ce am în momentul de față nu este chiar primul draft, deoarece am un stil aparte de a scrie, dar nu este nici ultimul, deci numărul total al cuvintelor și paginilor poate fi diferit la momentul publicării.

Pentru că scriu fără să mă uit cu ochii pe ceas sau pe zile, pentru că scriu fără să simt o presiune de a termina romanul, ci doar pentru plăcerea de a vedea cum evoluează personajele, mi-am depășit de două ori termenul auto-impus de finalizare. Cu siguranță îl voi depăși și pe al treilea, pentru că este 31 iulie. :)) Primul a fost 31 mai, al doilea 30 iunie și acum 31 iulie. Sper să nu ajung la 30 august, dar nu îmi bat capul să alerg cu scrierea, ci să o finalizez frumos.

Unii dintre voi știți, alții aflați acum, primul roman se numește Șase păpuși Matrioska și va fi tradus în engleză ca Six Matryoshka dolls. Este un roman polițist autentic, cu care vreau să readuc în prim-plan acest tip de roman clasic, dar nu demodat. Se scriu enorm de multe thrillere, dar mulți cititori, printre care mă aflu și eu, tânjesc după o carte polițistă adevărată, cu oameni buni și oameni răi, polițiști, crime, deducții logice, interogatorii, demascări și suspance. Nu cu James Bond, gadget-uri SF și oameni bionici.

Și pentru că acum îmi este clar că vreau să scriu, vreau să public și vreau să mă dedic acestei pasiuni, la începutul anului am cumpărat domeniul www.silviachindea.com, unde ieri am pus online o primă pagină, o prefață a site-ului, să spunem.

Dacă intrați pe el, să nu fiți surprinși că este în engleză, deoarece toate cărțile mele vor fi publicate în română și în engleză. Și cum engleza este o limbă universală, pe care foarte mulți români o cunosc, am preferat să încep bilingv.

Momentan, pagina de facebook de scriitor - www.facebook.com/scriitor.silviachindea - este în română, dar probabil în curând voi începe să scriu și aici în engleză. Pe Instagram și Twitter scriu deja în engleză.

Dar stați liniștiți, acest blog va rămâne cu siguranță în română! ;)

În încheiere, vreau să vă spun, în caz că n-ați observat deja, că blog-ul are o nouă înfățișare. Toate paginile din partea dreaptă au fost mutate sub header, sub formă de tab-uri. Dacă dați click pe ele, se deschide o pagină nouă, unde veți găsi toate link-urile către articole. Mi se pare mult mai organizat în acest fel, cu mai multă structură și mai ușor de accesat. Plus că vizual a avut numai de câștigat prin eliminarea atâtor link-uri care ocupau spațiu prețios. Sper că vă place și că astfel veți rapid informația de care aveți nevoie.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Imi place stilul asta detasat, de-a lua viata cum vrea sufletul tau, de-a accepta orice provocare iti ofera si de-a merge inainte incercandu-le pe toate cu bucurie...Succes la scris !

Unknown spunea...

Cred că frumusețea vieții - secretul bine păstrat al acesteia - constă tocmai în varietatea provocărilor pe care ți le aruncă. Iar îmbrățișarea acestor provocări se face cu multă muncă, învățare, sudoare, nopți nedormite, gânduri și eșecuri. :)