Urmărește-mă și pe Facebook!

duminică, 5 aprilie 2009

Sunt rupta!

Fratilor, recunosc, sunt rupta! In doua, in paispe, ma dor toate cele si nu reusesc sa-mi revin. Ieri si astazi au fost 2 zile extrem de pline. Colac peste pupaza, aseara am facut toti 3 temperatura si ardeam de ziceai ca suntem sobe umane. Norocul nostru ca s-a terminat rapid si fara urmari. Mariucai i-am dat Nurofen, Dani a luat niste aspirina, oricum e si racit, iar eu, fiind cu maseaua, deja eram pe antibiotice si Ketonal. De la soare si vant... Pentru ca am stat toata ziua afara.

Pai sa va povestesc... ieri dimineata, pe la 7.30 ne-am trezit. Pe la 9 a sunat interfonul. Baietii de la care am luat saptamana trecuta aceste Thuja, au revenit. De data aceasta, cu alte exemplare... Dani a coborat, s-a dus la poarta si nu mai venea. Am imbracat-o pe Mariuca si am iesit si noi. Afara, in fata portii, agitatie mare. Iesisera si ai mei (nu vroiau sa cumpere nimic, dar au luat totusi 3 bucati :D), Dani se agita, Mati latra... nebunie generala!

Cand ajungem si noi la poarta, vad o "mare" verde, rezemata de gard. Dani fusese cumpatat. Duminica trecuta a cumparat 5 bucati, ieri a cumparat 9. NOUA! Da, ati citit bine! Ma rog, retrag... A cumparat 5 Thuja, 2 pini gen Jenupar si a primit gratis 2 salcii "crete".

Aici va pun cateva mostre, dar articolul si toate pozele le puteti gasi pe Creata la Cub.

Pinii si pietrele (achizitionate si ele tot ieri)



O parte din oaza noastra de conifere



Dani si cu Florin au muncit la plantarea celor 9 copaci, apoi am trecut eu la aranjarea si mutarea florilor din casa pe terasa. O gramada de treaba, unele dintre ele le-am pus in ghivece mai mari, altele le-am aruncat (ca erau uscate)...

Am cazut lata la 12 azi-noapte, cu febra, cu dureri de genunchi si de spate... iar acum ma resimt puternic. A iesit bine, dar mai am muuuult de munca, ca in fiecare primavara, de altfel.

A! Si Mariuca a invatat, tot ieri, sa urce si sa coboare mini-treapta de la ai mei singura, fara sa se tina de nimic. Iar pragurile de la intrare le trece fluierand. Pe zi ce trece, e din ce in ce mai experimentata!

A! Si nu v-am spus o chestie haioasa! Haioasa, deocamdata, ca mai incolo sigur ma va enerva. Joi am fost la matusa mea, ca ieri a plecat pentru 2 luni in Italia, la verisoara ei. Sa ne vedem si noi inainte de plecare. Am intrat si eu intr-un magazin, sa nu ma duc cu mana goala, de bun-simt, si Mariuca a vazut un sac mare de tot plin cu pufuleti, cam la 1,5 m inaltime. Mi i-a aratat si intindea mana sa ia o punga. Aproape mi-au dat lacrimile, a fost prima oara cand mi-a cerut ceva! V-am spus, am fost emotionata, dar nu ma intrebati cum o sa ma simt peste cateva luni, hehe!

Iar acum... in acompaniamentul melodiei Monalisa, ma retrag cu un zambet enigmatic pe fata... catre pat. Mi-e un soooomn de nu mai vad literele!

9 comentarii:

Sabina spunea...

Wow dar toata munca e cu folos!
Superba gradina,sa va bucurati de ea din plin :)

Loredana spunea...

te cred ca esti franta... dar cine va avea o gradina de vis la vara?

Unknown spunea...

WWooaaauuu doamna cred ca merita oboseala dvs.!? Super gradina aveti, va invidiez (frumos). Si ma bucur pentru piticotul dvs doamna.O zi buna

Lala spunea...

Ai o gradina superba .
Ca pitica stiam deja ca e o domnisoara frumoasa foc :)

Elle spunea...

cretzule sunt invidioasa! ce gradina superba ai!! auzi .. i-ai luat mariucai pufuleti sau ba? stiu ca-s cah .. dar macar asa unu doi de pofta ..

Ceska777 spunea...

Mama, mama ce padure de conifere!!!! Dar cine o sa aibe aer curat (umbra nu prea cred ca fac-poate salciile alea mai incolo)???? Si noi am stat ieri dupa masa vreo 2h in parc....Benji a fost rupt, a adormit chiar daca taica-su il gadila, efectiv nu a mai putut riposta!

Unknown spunea...

Oooo, va multumesc. Pe rand, Sabinei, Loredanei, Gabrielei, Lalei, Elenei si Ceskai.

Da, intr-adevar, gradina este frumoasa, dar frumusetea se obtine si se mentine cu muuulta munca.

@Elle - pai de ce crezi ca mi i-a aratat?? Pentru ca a recunoscut punga! Hehehe...

@Ceska - daca vrem umbra, intram in foisor, vedem si gradina, ne si racorim! Coniferele astea cred ca ne vor da umbra in vreo 20 ani, hahaha!
Deci domnul Benji era si el rupt de oboseala?? Aerul, alergarea... normal!

roxana spunea...

Pai, cred ca merita tot 'chinul' cand, la vara, la 45 de grade, va fi o placere sa vezi atata verdeata! Nu mai zic ce incantare sa vezi si-un spiridus printre copaci ;)!
Noroc ca mama n-are timp de blog-uri ca te-ar 'seca' cu 'detalii' tehnice - si ea e amatoare de gradinarit (in limita timpului ramas dupa 'job').
Jos palaria!

Unknown spunea...

@ Roxana - trebuie neaparat sa o cunosc pe mama ta!!

Pe mica "spiridusa" bine ca o vad PRINTRE copaci, si nu IN copaci, cum ma vadea mama mea pe mine!!! :)):))

Intr-un alt post, o sa pun poze cu terasa mea cea noua si "verde". Dar mai am ceva de munca... si niste flori de cumparat!