Urmărește-mă și pe Facebook!

luni, 6 aprilie 2009

Tigara electronica - update

Pai nu va spuneam ca tigara electronica e in voga, in postul anterior?? M-am decis sa ofer mai multe amanunte, ca tot primesc mail-uri, intrebari si comentarii la posturile mele...

Da, este adevarat, puteti sa va lasati de fumat cu tigara electronica! Insist atat de mult pe aceasta noua descoperire, nu pentru ca puteti sa e-fumati oriunde, cum am fost acuzata... Nu acesta e motivul principal!!! Motivul principal este sanatatea voastra si a celor din jur!

Motive de genul "nu fumez mult" sau "suma viciilor trebuie sa ramana constanta" sau "iti poti da seama de diferenta intre tigara normala si cea electronica" sa nu aud!!!! Pai de ce? Simplu!

Oricat de putin ati fuma, tot inhalati circa 4.000 substante nocive! De poloniu radioactiv ati auzit?? Si eu! Il fumati! Dar de alte 60 de substante considerate cancerigene? Le fumati! Cercetarile actuale au demonstrat faptul ca nicotina singura nu poate dezvolta cancerul, nu are proprietati mutagene si nu se acumulează in organism datorita faptului ca se metabolizeaza repede. Printre metodele clasice care te ajuta sa renunti la fumat, prin oferirea dozei obisnuite de nicotina, se numara guma de mestecat, plasturele, spray-ul nazal sau inhalatorul bucal.

P-asta cu suma viciilor nici n-are rost sa o comentez, ca ma bufneste rasul! E penibila, zau asa!

Iar despre diferente... vreti sa vorbim despre diferente? Hai sa vorbim! Intr-o zi cu soare decideti ca nu vreti sa mai fumati Kent, ci Marlboro. Va dau acest exemplu cu 2 brand-uri total diferite ca gust si tarie. Eu am schimbat de-nu-stiu-cate-ori brand-ul tigarilor, in functie de diversi factori. Sunt convinsa ca si voi ati facut-o cel putin o data in viata! Acelasi lucru si aceeasi senzatie este si cand schimbati tigara obisnuita cu e-tigara. Ba mai mult, atunci cand va comandati o tigara electronica, in kit-ul initial aveti mai multe niveluri de nicotina - high, medium, low si zero. Astfel, puteti afla care este pe gustul vostru si care nu. De asemenea, daca nu doriti ca trecerea sa fie brusca, aveti la dispozitie lichid de reincarcare, e-liquid se numeste, cu gust obisnuit de tutun. Adica fara arome. E cam ciudat sa va luati din prima arome de menta, cirese, Red Bull sau alte traznai, daca ati fumat tigari normale pana acum. Un alt factor care duce catre cea de-a treia afirmatie, ca nu e aceeasi senzatie.

Mini-tigara electronica se compune din: 2 baterii, 1 atomizor, 1 incarcator, 1 cablu de alimentare si 6 cartuse cu lichid. Dupa ce terminati cartusele initiale, e bine sa aveti deja achizionata o sticluta cu e-liquid sau o cutie de cartuse incarcate.

Doamnelor le recomand si achizitionarea unei tabachere, pentru ca geanta are multe buzunare, e voluminoasa si contine foarte multe lucruri! :) Ah, si va rog, aveti si de unde alege, ca sunt mai multe modele! :))

Iar domnilor le recomand achizitionarea unui incarcator de masina si/sau USB.

Exista baterii de rezerva si atomizoare de rezerva, dar e destul de putin probabil sa va lase atomizorul. O baterie in plus, sa aveti trei, puteti sa cumparati!

Si, concret, cum te lasi de fumat??? Mai multi cititori m-au intrebat acest lucru!

Exceptand faptul ca de la 4.000 de substante treci la una singura - nicotina, exista si o metoda in 4 pasi, care dureaza aproximativ 24 saptamani, adica 6 luni.

Metoda in 4 pasi pentru a renunta la fumat:
1. Foloseste cartuse cu nicotina high, timp de 6 saptamani.
2. Foloseste cartuse cu nicotina medium pentru alte 12 saptamani.
3. Foloseste timp de 4 saptamani cartuse cu nicotina low.
4. Ultimele 2 saptamani treci la nicotina zero.

Daca vrei sa ramai totusi cu gestica (simti ca nu te poti lasa si de acest obicei) poti folosi tigara electronica cu cartuse fara nicotina.

Mai aveti nevoie si de alte informatii...? Nu de alta, dar sunt toba, am citit mult pe tema asta, e-fumez deja de 2 saptamani si va pot scuti de search-uri consumatoare de timp.

3 comentarii:

rebelu spunea...

eu m-am lasat de fumat exact atunci cind am vrut. fara nici un fel de ajutor. am zis de miine nu mai fumez si de a doua zi n-am mai fumat.
ce-o fi asa de greu?

Anonim spunea...

rebelu pur si simplu are dreptate. pe de o parte te vaiti ca aoleu, mori incet si sigur, dai bani pe tigari etc iar pe alta dai banii pe tigara electronica, care nici pe de parte nu-i asa de ieftina. e ori, ori. nu-i nevoie de atatea update-uri.

Unknown spunea...

Bravo, rebelu! Esti un exemplu de urmat! Ma bucur ca ne-ai impartasit din experienta ta!

@Anonim
Punctul 1: politicos si frumos este sa te prezinti cand intri in casa cuiva sau intri in vorba cu cineva.

Punctul 2: sa stii ca exista posibilitatea sa nu imi citesti blog-ul. Poti lua aceasta decizie! Nu te impiedica nimeni!

Punctul 3: eu ma plang de ce am eu chef, cand am eu chef, dau bani pe ce vreau eu si fac cate update-uri vreau! Daca nu iti este foarte clar, te rog sa recitesti punctul 2.