Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 17 iunie 2009

O alta premiera...

Dupa ce ieri, inainte sa ne apucam de dulceata, am facut un nou fel de mancare, cu somon, pangasius si legume, astazi a venit capul familiei de la fishing & hunting. Bine, de vanat n-a vanat nimic, poate doar vreo doua muste, dar de pescuit a pescuit pentru vreo 2 ani!

Au fost patru baieti-cucuieti, Dani, Valentin, Sorin si nasu' lui Valentin si au impartit frateste, cred eu. Cert e ca Dani a intrat pe poarta cu 5 somni - imensi! - si un crap. Crapul si un somn au ajuns la o vecina de langa noi, ca e bine sa dai de pomana, iar acasa au ajuns 4 somni vii.

Dani le-a taiat capetele, dupa 40 minute de la crima inca mai dadeau din mustati, apoi am chemat-o pe mami sa ii eviscereze. O ora am muncit la ei, eu am ajutat-o cat am putut, dar greul l-a dus ea.

Cu aceasta ocazie imi retrag cuvintele legate de dulceata. Voi mai face dulceata ca e super usor!

Una peste alta, sau un peste (a se citi cu diacritice) peste altul, am scos 1,6 kg. de capete (o sa i le dau Miei maine, ca tot iese Titel din spital, se pare, sa faca o ciorba) si 1,5 kg. de file.

Nu stiu daca stiti, dar somnul nu are solzi si nici oase in afara de coloana vertebrala. Asa ca file-ul este numai carne, nu mai trebuie sa fac nimic. Decat o super reteta sambata cand o sa invit juma' de cartier la masa.

PS: Mariuca a mancat de a spart pestele cu legumele, asa ca ma bucur ca ei ii place. Sambata sper sa faca la fel, cu somnul.

Acum fug sa o scot pe Dochita si sa fumez o tigara cu al meu tata.

SOMN usor, ca al meu e inghetat!

Un comentariu:

Ceska777 spunea...

Ehei, tot la comuna primitiva ajungem. :-)))) Nu ne mai trimitem barbatii la munca ci la pescuit si vanatoare! Glumesc!
Frumoasa captura! Saptamana trecuta am avut si noi un SOMN pe masa, gaza l-a admirat intreg dar cred ca i s-a parut fioros cu mustatile alea. Eu stiu ca somnul e un peste usor de mancat fiindca nu are oase ascunse in file.... dar e o carne mai grasa, asa mi se pare mie....
Oricum ma bucur ca ii place Mariucai pestele, gaza mea nu serveste!