Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 27 ianuarie 2010

Obsedantele intrebari si raspunsurile necenzurate

Cand va casatoriti?

Raspuns de complezenta: mai dureaza putin.

Raspunsuri posibile gandite:
a. da' de ce te doare pe tine ce facem noi?
b. nu ne leaga un act
c. de ce, ai vrea sa fiu disponibil(a)?


Cand faceti si voi un copil?
Raspuns de complezenta: copilul este o responsabilitate mare, il vom face cand ne linistim.

Raspunsuri posibile gandite:
a. cand vom avea timp sa facem dragoste
b. cand il vom face cu altul/alta
c. cand ne mutam de la socrii mei


Cand mai faceti unul? (n.r. un copil)
Raspuns de complezenta: e dificil in perioada asta, mai dureaza un pic.

Raspunsuri posibile gandite:
a. esti prost? noi de-abia avem loc in doua camere, unde vrei sa il punem pe-al doilea? in balcon?
b. cine-a zis ca mai vrea unul?
c. naste-l tu si eu ti-l cresc!


Si partea a doua... in anturajul fiecarei persoane, exista multe alte persoane care sunt mai destepte. Asta e bine, nu? Pe modelul "ai de la cine invata" sau "cine se aseamana, se aduna". Dar nu rateaza nicio ocazie sa te faca sa te simti prost.

Daca nu esti casatorit, ce habar ai tu de viata in doi?? Sa vezi atunci ce greu e, cat de mult te schimba actul si cate responsabilitati ai in plus. De parca convietuirea in doi se schimba atunci cand te casatoresti. Dintr-o data apar 20 de alte sarcini la care nu te gandeai cand erati doar colegi de camera.

Daca nu ai copil, esti prost. Cum sa-ti dai tu cu parerea despre cum e sa nu dormi noptile? Cum sa afirmi ca e usor sa cresti un copil mic, cand n-ai avut in viata ta decat un caine?

Daca ai un copil si o femeie insarcinata te intreaba cum a fost in primele luni, ce ii spui? Ca nu e usor, dar nici greu. I-as spune eu. Ca nu dormi decat o ora sau doua, chiar daca copilul mananca la 3 ore, pentru ca restul timpului ti-l petreci cu scutece, alaptat, leganat si Water Gripe.

Si atunci vine o a treia persoana si zice: nu mai speria fata, ca nu e chiar asa!! Eu am crescut doi copii si nu a fost deloc cum spui tu. A treia persoana fiind un barbat.

Deci nici acum nu esti destept, pentru ca nu ai decat un copil.

Cand o sa devii mama (h)eroina, atunci sa vorbesti! Pana la acel moment, stai in banca ta, pentru ca esti prea naiva (sa fiu draguta) sa iti dai cu parerea.

Sfatul meu? Dati ignore la toate aceste intrebari obsedante si la toate aceste afirmatii cu iz de superioritate si traiti asa cum vreti voi si cum credeti ca e mai bine!

3 comentarii:

Ceska777 spunea...

Am realizat de ceva vreme ca nu are rost sa fac comparatii, sa dau lectii sau sa le primesc, nu mai judec pe nimeni foarte usor, imi vad de ale mele.....Se mai intampla sa mai pun inima la o replica sau alta dar imi trece din ce in ce mai repede. E totul atat de relativ. Fiecare are alta abordare, alt punct de vedere....

Zicolorata spunea...

Ceska, ai perfecta dreptate. Oricum m-am amuzat tare de postul Silviei

Unknown spunea...

Sunt absolut de acord, fiecare are alta abordare. Dar unii vor cu orice pret sa o impuna pe a lor. :))