Urmărește-mă și pe Facebook!

duminică, 11 decembrie 2011

Pentru Bibi. Sau alte explicatii.

Uite cum dupa aproape 1 an revin cu o postare pe blog-ul personal. Recunosc ca toata energia mea a fost, este si va fi canalizata in mai multe directii si nu am mai reusit sa ma impart. Proasta organizare, as putea adauga. Asa ca blog-ul celor doua crete, una dintre ele fiind mai mult blonda decat creata, a fost aruncat intr-un sertar. Uneori i-am simtit lipsa, mi-ar fi placut sa continui sa scriu in stilul meu acid si amuzant (asa spun altii, nu eu!) si poate ca imi voi organiza timpul mai bine, sa mai povestesc pe aici.

Eu si cu mama mea ne-am implicat intr-un proiect de suflet si am donat 15 sapunuri naturale pentru Bibi. Aici puteti citi mai multe despre acest lucru.

Iar astazi, dupa entuziasmul cu care am parasit facebook-ul ieri, stiind ca am contribuit si cu un sms la campania pentru Bibi, citesc pe facebook si apoi in blogosfera niste mesaje absolut incredibile. Totul plecand de la un anume blogger cu state vechi, cica apreciat, care a spus niste rautati pe blog-ul Bogdanei.

Mama lui Bibi a simtit nevoia de a scrie o justificare, o gasiti aici. Olivia si Kristina au raspuns si ele. Ma alatur lor si imi pare bine ca redeschid blog-ul personal cu aceasta postare, chiar ma bucur!!

Olivia a avut un final de POVESTE la post! "Haideti sa-l ajutam pe Bibi. Pentru ailalti, sper ca Judecata de Apoi nu e o inventie."

Olivia, tu stii ca te iubesc. Este evident! Pentru ca prostiile cu zodiile si cu oamenii care think a like nu sunt chiar prostii si exista un dram de adevar. Ultima parte m-a racorit pe suflet.

Am citit ce a scris Kristina (pe care o cunosc de aproape 5 ani si pe care o respect foarte mult), am citit ce a scris Loredana, mama lui Bibi si am citit ce a scris scursura pe blog-ul Bogdanei.

Post-urile cu reactiile fetelor ne-au racorit pe multe, pana acum s-a spus ceea ce gandeam toate, dar imi permit sa spun ca nu e ok decat pentru noi. Pentru ca otv-ul, cancan-ul si alte tabloide, bloggeri de genul aluia traiesc datorita faptului ca altii vorbesc despre ei, fac tam-tam, creste traficul, se uita lumea la ei, se vorbeste despre ei, au notorietate. Pe ei lumea ii crede by default tocmai datorita acestei notorietati, iar noi, restul lumii, trebuie doar sa ne justificam. Tot timpul ne justificam. Automat lumea vrea sa creada ca exista rau, pune raul inainte si nu concepe ca altii pot raspunde cu ganduri si actiuni pozitive. Lumea nu mai vrea sa creada ca pot exista lucruri bune si frumoase si se repede ca hiena la jugulara. Este in natura umana sa crezi ca toata lumea vrea sa te traga in piept si ca exista un motiv ascuns.

Cum am scris si pe blog-ul Loredanei... cand spui 30 mii lei pe an suna "wow, nu-mi vine sa cred cati bani au aia si vor sa mai stoarca de la noi!!!". 80% din 10 lei suna mult mai bine decat 10% din 80 lei. Daca scria 2.500 lei pe luna cu tot cu bonuri de masa nu suna atat de plastico-artistic. Si toata lumea ar fi reactionat "pai eu cu 25 milioane nu reusesc sa fac nimic". Dar cand zici 30 mii lei, nu sta nimeni sa faca un simplu calcul matematic, pentru ca deja suna muuuult. Iti dai seama! Cineva are tupeul sa castige 30 mii le (PE AN, dar ce mai conteaza?!) si mai vrea sa primeasca donatii.

Am inteles citind blog-ul Bogdanei ca o doamna chiar s-a sesizat si a crezut ca a fost trasa in piept. A sunat si a cerut lamuriri legate de situatia financiara a parintilor lui Bibi. Intre timp, blogger-ul cu pricina ("amice, esti idiot!" - imi tot vine in minte aceasta replica din film, fara legatura cu subiectul sau predicatul) a continuat cu un mesaj nuantat. S-a ajuns la 200.000 lei, apoi la salupa, terminand sau incepand (de fapt) cu faptul ca nu are nevoie de trafic, ca trafic are.

Atunci el cauta adevarul. =)) Ma rostogolesc de ras pe jos!!! Daca trafic are si nu mai vrea altul, daca notorietate are si nu mai vrea alta, atunci cauta adevarul. Eu asta inteleg. Vrea sa le spuna tuturor celor care au donat ca au fost fraieriti la drumul mare, li s-au furat cu japca 2 euro din buzunar sau 15 sapunuri. Toti "e" fraieri, numai el este justitiarul care spune adevarul si numai adevarul, care nu urmareste nimic, nu are motive ascunse, nu vrea decat sa ne lumineze pe noi, ceilalti, care nu avem trafic si notorietate, ca ne-am implicat degeaba si am fost dusi de nas.

"Amice, esti idiot!"

Ah, nu mai scap de replica asta din cap, e ca o melodie pusa pe repeat!

2 comentarii:

oliviutza spunea...

Un dezinteresat, domnul. Greata.
p.s. Sentimentele sunt inmod evident reciproce, si nu ma refer la animal.

Loredana spunea...

Chiar te apuca greata sa vezi cum cauta unii popularitate profitand de durerea unor oameni sau de moartea altora. Josnic!
Dar lasandu-i pe ei in plata Domnului, vreau sa-ti spun bine ai revenit!