Urmărește-mă și pe Facebook!

joi, 17 mai 2012

Produse cu zero chimicale pentru bebelusi si copii

Multi dintre voi stiu cu ce ma ocupam cu cativa ani in urma si cu ce ma ocup acum. Ce s-a schimbat intre timp? Pai e blonda, cu parul ondulat si ochi albastri. Iar acum are 4 ani si 4 luni.

Mariuca a aparut in viata noastra exact cand trebuia si acum suntem extrem de fericiti. Inainte sa raman insarcinata, noi eram atenti la alimente si, culmea!, citeam etichetele si incercam sa le intelegem. Dar la cosmetice nu. Deloc. Nu citeam. Doar le cumparam. Aveam zeci in cele trei bai.

Pana cand am citit o eticheta a unui produs pentru copii. Si acolo am vazut un acronim care numai natural nu suna. Am cautat pe internet informatii despre acel EDTA si astfel am aflat ca este unul dintre cele mai toxice ingrediente prezent in produsele cosmetice.

Daca aveti timp si interesul sa aflati mai multe, va invit sa descoperiti unica rubrica a unui producator roman de cosmetice organice 100% naturale legata de efectele nocive ale chimicalelor. O puteti gasi aici: http://blog.soapmill.ro/p/efectele-nocive-ale-chimicalelor.html. Citind apoi etichetele produselor cosmetice pe care le folositi zilnic, veti descoperi pe acele etichete multe dintre substantele deja tratate de noi. Si asta nu este ok deloc.

Un articol care a avut mii de vizualizari in prima saptamana de la publicare este acesta: De ce sa folosim cosmetice organice 100% naturale pentru bebelusi si copii? Asa am realizat ca prietenii nostri, cei care ne citesc blog-ul si care ne onoreaza cu comenzi de produse, acorda o importanta deosebita produselor pe care le folosesc pentru copii. Este evident ca exista un interes din ce in ce mai mare pentru produse sigure, care nu genereaza probleme grave de sanatate pe termen scurt sau lung. Si asta este foarte ok.

Ne bucura ca reusim sa impartasim din experienta noastra de zi cu zi, ne bucura ca sutele de ore de studiu aprofundat dau roade si informatiile acumulate in aproape 3 ani de zile le sunt folositoare celor care isi doresc o viata sanatoasa.

Soapmill este o marca frumoasa, care a aparut brusc, dar care a evoluat constant datorita unor oameni care au inteles importanta folosirii unor produse 100% naturale pentru ei, pentru copiii lor si pentru familia extinsa. Soapmill este marca noastra, o iubim enorm, suntem in gand cu ea de dimineata pana noaptea. Soapmill exista pe piata pentru ca din ce in ce mai multe persoane aleg un stil de viata cu adevarat sanatos.

Da, acest post este o reclama, dar in spatele marketing-ului si auto-promovarii stau intentii mai mult decat nobile si pure. Pentru a va informa si a citi despre pericolele care exista in produsele cosmetice din comert, pline-ochi de chimicale, nu trebuie sa ne cumparati produsele. Trebuie doar sa ne urmariti blog-ul, care abunda de informatii despre studii ale unor institute apreciate la nivel international, care cuprinde informatii eco sau verzi si care va prezinta corect si obiectiv aceste informatii.

Am vorbit despre estrogen si carnea de pui din comert. In acel post va promisesem ca voi aborda si tema cosmeticelor, cu toate ca m-am ferit pana acum. Din simplul motiv ca nu ati fi citit un post care ridica in slavi marca noastra. Normal ca o ridic in slavi, ca doar noi am creat-o! :)) Dar cu atat mai mult ne apreciez munca noastra sustinuta, cand citesc review-uri si comentarii legate de produsele noastre si cand vad valurile de vizitatori pe blog la articolele informative.

Daca aveti dubii asupra unui ingredient de pe o eticheta, astept un mail sau un telefon. Sau un mesaj pe www.facebook.com/soapmillcosmetics. Sau daca aveti orice alte intrebari. Tot acolo.

2 comentarii:

Loredana spunea...

La multi ani pentru cei 4 ani si 4 luni! Sa creasca mare!

Unknown spunea...

Multumim mult, Loredana! Si voua la fel, sa creasca mari micutele! :)