Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 22 martie 2013

Educatia se face in casa!!!

"Ii urasc pe unguri (genetic), pur si simplu ii urasc".
"De ce?"
"A, nici eu nu stiu. Probabil datorita tatalui meu. Si el ii ura."

Hai, serios!!!! Asta a declarat Sabina, copilul care a devenit star peste noapte.

Ma suna o amica: "Silvia, este groaznic ce mi se intampla!!!"
"Ce anume?"
"Mi-a spus o prietena buna ca este ingrozitor sa nasti prin cezariana."
"Dar tu nu ai voie sa nasti normal!", ii spun eu oripilata.
"Da, stiu asta, dar simt ca intru in depresie... eu de ce nu pot naste natural?"

Ma suna o alta amica: "Am intrat intr-o depresie infioratoare, nu ma mai pot opri din plans."
"De ce, ce s-a intamplat?"
"Nu mai am lapte si o prietena mi-a spus ca ii fac rau copilului meu, ca nu este suficient ca am alaptat doar 2 luni."

Dar a zis vreo "prietena" vreodata ca este o mare tampenie sa tii copilul in masina cu centura standard, fara sa-l pui in scaun??

Dar a blamat vreo "prietena" un tata (idiot) care imprastie ura in jur si in capul propriului copil?

A facut cineva ceva concret, nu doar sa semneze petitii ca este alaturi de fetita care a avut curajul sa vina cu o bentita cu tricolorul?? Nu, frate, hai sa ne lamentam si sa dam dovada ca suntem mari romani, sa sustinem un copil nevinovat, care a purtat tricolorul la ea in tara, atunci cand a vrut ea. Ca asa e normal.

Nu, nu este normal sa fii de acord cu un copil prost crescut, sa ii tii partea, mai ales cand habar nu ai despre ce este vorba. Nu voi fi de acord sa o sanctioneze profesorii (alti idioti!!), dar la fel nu voi fi de acord sa sustin un om (adolescent, copil sau matur) care instiga la ura. Si mai grav, fara sa aiba habar de ce instiga la ura!!!

Citeam zielele trecute pe nu-stiu-ce-blog, oricum nu conteaza numele sau adresa, ca citeam numai aberatii, ca mama rade si glumeste cu copiii ei care ii spun proasto, idioato, tampito si ea prefera sa rada si sa ii alerge prin casa, decat sa ii corijeze.

Astept cu nerabdare momentul cand cineva le va spune acelor copii "MA-TA - cu cratima - e o idioata!", iar acelei mame sa i se para normal ca alta mama a ras la randul ei de aceste glume nevinovate, invatate la gradinita, ca in casa nu le aude niciodata, fereasca 'al de sus!, fiindca ei sunt niste parinti sfinti, care nu injura, nu beau si ajung devreme acasa.

Si da, mi se pare normal sa folosesc cuvinte ca idiot, atunci cand ma refer la un tata care nu si-a educat copilul, la niste profesori care sunt niste aberatii umane sau la niste mame care se lauda peste tot ca isi educa copiii modern.

A, da! Nu vreti cumva sa semnati petitia prin care sunteti solidari cu mine?? Poate schimbam naibii ceva in tara asta care se duce in jos datorita lipsei de educatie.

8 comentarii:

Carmen Tobias spunea...

Merci ca ai zis-o tu, ca eu ma enervam prea tare si iar ziceau ca-s rea... :D
Hugs

Unknown spunea...

Carmen, eu macar am scris-o in header-ul blog-ului! :)):))

"Amuzant, haios, cinic, liber, corect. Adica exact asa cum sunt eu!"

Hugs back!

Zu spunea...

Eu am zis ca nu ma bag, pentru ca... well, am rude. Dar ma termina aberatiile astea.

Unknown spunea...

Zu, rude sau ne-rude, fiecare dintre noi are anumite retineri (uneori) sa vorbeasca deschis despre subiecte fierbinti sau care pot genera discutii in contradictoriu. Pe pagina mea de facebook, unde am pus link-ul catre acest post, s-au inferbantat deja discutiile. Am ales, de data aceasta, sa nu ma tin departe de ele, tocmai pentru ca, vorba ta, ma termina aceste aberatii.

Zu spunea...

In cazul meu e vorba de oameni care s-ar simti jigniti si de dorinta mea de a sari la gatul unora care imi fac familia sa sufere :-)), asta ma tine in loc. Articolul tau mi-a placut mult, ma bucur ca l-ai scris, am sa il arat si eu mai departe - in marea asta de postari pe subiect sunt cateva care chiar merita aplaudate.

Unknown spunea...

Zu, iti multumesc, este un compliment frumos! :)

Mona spunea...

cat m-am regasit in postarea asta!!! am nascut recent-cezariana, un bebel frumusel, care acum are 2 luni. La cezariana am auzit comentarii de genul "doar mamele adevarate nasc natural!". nu serios? 6 saptamani am umblat ca un zombie care plangea de durere la orice miscare! dar naaah, daca nu sunt mama adevarata, asta e! apoi din nu stiu ce motive am ramas fara lapte dupa o luna! din nou: "cum???dar ai facut tot posibilul?? tu nu stii cat de important e laptele mamei??! " Fuck! nu stiam...daaaaah! ca sa vezi! si fie vorba intre noi m-am straduit sa adun in fiecare zi fiecare picatura de lapte! am incercat de toate, ceai pt lactatie, pastile, pompa de nuj cate milioane...cu toate acestea dupa unele capete luminate nu sunt o mama adevarata! oameni fara valori, care traiesc cum pot....cum stiu...

Unknown spunea...

Mona, niste idioti! Ca sa fiu in ton cu postarea mea! Dar nu neaparat, oricum sunt niste idioti! :))

Eu cred cu tarie si convingere ca avem probleme mult mai grave ca viitoare sau actuale mame. Muuuuult mai grave decat modul in care nasti, timpul alaptarii si co-sleeping-ul.

De exemplu, treaba aia cu scaunul de masina pentru copil. Am o mare pata pe creieri cand vad copii prinsi doar in centura masinii sau, mai rau!!!, fara centura deloc.

Sau treaba aia cu "tampito, proasto, idioato" adresate mamei, iar ea sa raspunda cu zambetul pe buze.

Sau treaba cu mancarea nesanatoasa pentru un copil de 1-2-3-5 ani, cu croissante cu ciocolata (am avut un post anul trecut cu ce am vazut la mare - http://creata-la-patrat.blogspot.ro/2012/07/consideratii-de-la-mare.html), gogosi sau coca-cola.

In alta ordine de idei, tu si bebelusul tau sa fiti sanatosi, ca Mariuca noastra a mancat doar 2 saptamani lapte de mama si este bine-merci sanatoasa, vesela si desteapta. ;)

Mame adevarate sunt cele care stiu sa ii ofere copilului o educatie corecta, sanatoasa si care sa il pregateasca pentru viata. Pentru ca la 18 ani, cand baietelul tau va aduce o domnisoara acasa, nu o sa o intrebi cat timp a supt de la mama ei, ci la ce liceu e si la ce facultate se duce. Iar in discutii o sa urmaresti sa fie politicoasa si bine-crescuta, ca daca a fost nascuta prin cezariana nu se vede!! Si nici nu conteaza!

Take care & hugs! :)