Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 30 septembrie 2009

"Nu arati a mama"

Asta mi s-a spus ieri... "Nu arati a mama". Corect! O mama nu trebuie sa aiba parul explodat, de zici ca a fost conectata la priza de 380, nu trebuie sa fie sportiv imbracata. Tricou, blugi si bocanci?? Hai, serios! Ce mame ati vazut voi ca se imbraca asa? Ce mame ati vazut voi care arata de - nu zic 18, ca chiar de 18 ani nu arat - 20-25 ani?? Si au aproape 31 ani?

Mamele trebuie sa se imbrace numai in culori terne, gen gri-sobolan-mort-de-leucemie, bej, crem si alte culori superbe. Cum sa te imbraci in portocaliu? Sau sa porti bluze decoltate? In niciun caz! Bluze pe gat sau maxim croiala gen barca la gat.

Bijuterii?? As! Nu tone de bratari cum am eu, nu inele cu pietre mari si clar fara coliere groase. Cel mult se accepta un lantisor subtire, de-ala de se rupe la primul dus, un inel finut, subtire, mic, fara piatra, si maxim o minuscula bratara.

Mamele trebuie sa vorbeasca numai de pampersi, lapte, educatie, caca si ultimele jucarii de la Fisher Price. Topic-uri precum carti, filme, afaceri sau interese inalte sunt total interzise. Se accepta barfe mondene si subiecte culinare, dar fara divagatii inutile.

Mamele nu conduc masina sportiv, ca un barbat, nu injura la volan, nu fumeaza si se comporta civilizat in societate. Numai ca sa dea exemple pozitive celor din jurul lor. Nu iau atitudine, sunt plate in exprimare si stau linistite in coltul lor. Coltul mamelor care se comporta ca niste drogate.

Puteti fi ca mine sau puteti fi in o mie de alte feluri. Nu ma intereseaza! Sincer! Acest manifest se refera la alte lucruri. Oricum ati fi, sa fiti voi insiva! Nu puteti sa va comportati intr-un fel cand sunteti ne-mame si intr-un cu totul alt fel cand deveniti mame. Maternitatea nu este o boala. Maternitatea trebuie sa va schimbe. Dar nu felul de a fi. NU, trebuie sa va schimbe viziunea despre viitor, trebuie sa va faca mai precaute, trebuie sa va faca sa realizati ca lumea voastra e mai bogata. NU trebuie sa va pierdeti identitatea de femei, nu trebuie sa uitati ca o femeie trebuie sa fie cocheta, sexy, amuzanta, spirituala si frumoasa.

12 comentarii:

mirela c spunea...

hmmm, da stiu ca te pune la respect.
-Pe mine Cristina ar vrea sa ma vada zilnic intr-o rochie rosie si pentru-ca nu ma imbrac mi-o va cumpara chiar ea cand o sa aiba destui bani .....oare?
iN REST, TINE-O TOT ASA !!

Unknown spunea...

Ha!
cred ca nici eu nu arat a mama:)))))
dar sunt mama, ma comport ca o mama, ma simt de 20 ani... injur la volan, in tinutele sport ma simt cel mai bine, gablonturile imi plac tareeeeeeeee... si ma simt bine in pielea mea, iar copii mi-au spus zilele trecute ca ma adora si... "de ce sunt atat de batrane si serioase celelalte mamici de la gradi, mami?"
eeeee!
de atunci ma simt siiiiii maaaaiiii bineeeeee!!!
Frumos articol!

Emilia spunea...

Draga mea, chiar ai pana, imi place cum ai scris. Da, sunt de acord! Detest mamele inchistate, care au ochelari de cal. Da, te sustin. Nici eu nu sunt mama model(de ochii lumii). Sunt eu si atat.

Zicolorata spunea...

Am si eu o vecinica de 24 de ani care de cate ori ma vede imi spune: Nici nu zici ca esti mama! Si de fiecare data raman la fel de surprinsa si de fiecare data ii raspund: Corina, sunt TOT EU! Nu s-a schimbat nimic, doar am facut un copil, dar sunt tot eu cea dinainte. Ai dreptate, asa este. De multe ori am auzit si eu vorbele acestea...

Rami spunea...

Hm cate dreptate ai!
Si eu uras csa vad mame care au uitat sa mai traiasca, au uitat ca sunt femei.
Nu-mi place cand vad mamici care uita de ele.Nu se mai ingrijesc deloc, nu se uita cu ce se imbraca, nu se uita cum ii sta paru, nu arunca un ochi in oglinda inainte de a iesi din casa.
Se transforma in roboti care au un singur lucru de facut.Sa aiba grija de copil, in rest nu mai vad, nu mai aud nimic.
Eu iti spun din proprie experienta ca poti sa ai grija foarte bine si de copilul tau si poti sa ai grija si de tine ca femeie.
Nu are rost sa mai zic si eu ca nu ma crede nimeni ca sunt mama.La mine deja asta devine frustrant :D

Unknown spunea...

Mirela - O tin, o tin... tot asa! Vrem poze cand primesti rochia rosie!

Gabriela - frumos, daaa? Iti place? Pentru ca te regasesti in el, nu-i asa? :))

Emilia - poate facem un club, ceva, hehe. Da, multumesc de aprecieri, daca sunt odihnita si cu mintea libera, imi iau pana in mana si scriu. Voi publica si doua carti, sper eu anul viitor.

Kristina - normal ca si tu stii cum e! Ca si toate fetele care au comentat inaintea ta si dupa. Nu facem parte din categoria atacata de mine. De-asta suntem impreuna, virtual si nu numai, de-asta impartasim interese comune, pe lanag copii.

Rami - pai normal ca poti avea grija si de tine si de copil. Un lucru nu il exclude pe celalalt. Asta e si ideea mea si a post-ului. Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda.

Gingasia spunea...

Poate este util!
http://www.soapier.com/all_products.htm

Unknown spunea...

Gingasia - n-ai venit la targ... si te-am asteptat!

Sar'na de info! Sapunurile sunt superbe, pacat ca americanii astia s-au dedat la chimicale de ceva ani incoace. Le plac culorile puternice si formele ciudate. Folosesc oxizi de diferite metale (pentru culoare) si mult alcool, pentru transparenta. E frumos, pentru o expozitie personala in baie sau in camera, dar pentru piele... :( nope!

Dar iti multumesc mult de site-uri, am vazut ca tot imi trimiti link-uri. Si mai vreau! :)

Cristina spunea...

crede-ma, am ras cu lacrimi, dar iti dau dreptate! chiar n-are rost sa aratam ca niste mame obosite, nu de alta, dar si la 80 de ani vreau sa arat ca ca la 40
si stiu ca voi arata bine!
hahaha

Unknown spunea...

Da' nu vrei putin! La 80 ani ca la 40?? Hahaha!

Gingasia spunea...

Silvia,
Am fost plecati, mii de scuze daca m-ai asteptat!Va pop si va urez succes cu noua gama de sapunuri!

Unknown spunea...

Nu e bai... ca doar n-am stat special. Si nici macar in ploaie. Mi-am imaginat ca s-a ivit ceva, stai linistita. O sa tot fie ocazii, ca acum studiem piata de targuri pe final de an.

Pupam si noi, multumim de urari!!!