Urmărește-mă și pe Facebook!

marți, 17 martie 2009

Tigara electronica

Mda... va convine ca fumez (din nou!) sau nu, asta este! Asta sunt eu! M-am lasat de fumat cu vreo 2 luni inainte sa aflu ca sunt incarcinata cu Mariuca, a treia oara in viata, si m-am reapucat in august, anul trecut. Cand am aflat ca sunt insarcinata din nou, m-am lasat iarasi, din pacate mai putin timp, din motive evidente.

Nu fumez mult, probabil vreo 10 tigari pe zi, uneori mai putin, alteori mai mult. Dar am descoperit, datorita cumatrului nostru Radu, o chestie absolut magnifica: tigara electronica.

Arata ca o tigara obisnuita, ceva mai mare si mai grea, se incarca la usb, in priza sau in masina, poate avea mai multe culori, are 5 variante de tarie (nicotina extra high, high, medium, low si zero) si nu-stiu-cate gusturi, printre care si cherry.

Este compusa din mustiuc (pe care il reincarci), atomizor - responsabil cu scoaterea numai unui abur in atmosfera si baterie.

Avantajele acestui tip de tigara sunt multe si ele ma fac sa spun ca este o remarcabila inventie realizata de catre prietenii nostri, chinezii.

O tigara contine, pe langa clasicele nicotina, dioxid de carbon si gudron, inca aproximativ 4.000 de substante, cele mai nocive fiind cianurile de tot felul.

Tigara electronica are urmatoarele avantaje (in mod aleatoriu, cum imi vin in minte):
1. contine numai nicotina, care, in anumite cantitati, nu este nociva
2. nu te "arde" pe gat, dar senzatia este absolut identica cu a unei tigari normale
3. nu mai mirosi
4. poti fuma oriunde, inclusiv in locurile publice, pentru ca nu elibereaza decat abur in atmosfera
5. te poti lasa mult mai usor de fumat, pentru ca poti sa scazi concentratia nicotinei, fara sa simti diferenta de gust
6. iti revin gustul si mirosul
7. nu produce deseuri (mucuri de tigara in curte, scrum)
8. nu te poti arde, nu iti poti arde hainele sau lucruri din plastic si/sau lemn
9. iti poti schimba gustul tigarii (cu diferite arome), fara sa schimbi modelul sau taria nicotinei
10. putand fuma oriunde, creste productivitatea muncii, pentru ca nu mai pierzi minute pretioase din timpul de lucru la serviciu sau acasa
11. o poti tine in buzunarul de la camasa, in geanta, in mini-poseta de la o rochie de seara si nu iti ocupa spatiu pretios
12. nu este necesar sa cumperi brichete cu protectie impotriva copiilor si nici chibrite
13. te avertizeaza daca tragi un fum mai lung de 3 secunde sau daca ai fumat o tigara in mai putin de x minute (depinde de model) si nu mai risti sa iti aprinzi tigara de la tigara, fara sa realizezi.

Uite, fara sa ma chinui prea mult, am asternut deja 13 motive si atu-uri ale tigarii electronice, mai ceva daca as vinde-o eu!! Haha!

Ideea este ca noi ne vom cumpara, acum, ca am incercat-o pe a lui Radu, si va sfatuiesc sa cititi pe site-urile specializate despre ea si sa va ganditi serios sa o achizitionati. Kit-ul initial este ceva mai scump, nu mai scump decat banii dati pe pachetele de tigari intr-o luna, apoi incarcarea cu nicotina lichida se realizeaza la muuuult mai putini bani decat aceleasi tigari, intr-o luna de zile.

Daca vreti amanunte, noi o vom comanda din Anglia, preturi si site-uri unde puteti citi despre ea, astept comentarii.

8 comentarii:

Andreea Badran spunea...

Chiar saptamana trecuta am vazut pe viu o tigara de-asta. E intr-adevar "nemaipomenita" si exact asa cum o descrii tu. Si cand tragi din ea, lumineaza in capat exact ca o tigara adevarata de poti sa juri ca este asa. Am auzit ca e vreo 100 si ceva de euro, dar eu zic ca merita toti banii din lume daca te ajuta sa scpai intr-adevar de fumat. Succes!

Mama Iuliei spunea...

Cretzulica, mie nu'mi place. M'a inecat cum am incercat'o si imi displace gustul care imi ramane pe buze.
M'am dat pe k nanotek argintiu. Stiu ca e nociv, dar ma mai 'mint' si eu ca sunt super slabe.
M'as lasa...dar nu pot.

Unknown spunea...

@Andreea - da, si eu zic ca merita. Cu toate ca eu nu de-aia o cumpar, sa ma las de fumat, ca m-am lasat de 3 ori fara probleme. Dar ideea e ca poti fuma mai putin. Sotului meu, in schimb, ii va fi de ajutor!

Unknown spunea...

Larisa, imi pare rau ca nu-ti place, depinde ce ai incercat. Dar nanotek-ul e mai ok. Eu sunt pe Virginia Blue, slabe rau.

paralelipipedic spunea...

a avut iubitul meu una si a stricat-o tragand din ea ca disperatul, ca nu s-a prins ca nu se fumeaza ca o tigara obisnuita, adica 5 minute bagi nicotina si faci pauza 1/2 ora, cum e el obisnuit...

e fain, si lui ii placea, stateam si noi la televizor "la o tigara".

parca nu mai am curajul sa ii cumpar inca una, nu daca nu stiu ca sigur am service in tara...

Unknown spunea...

Din cate stiu eu, din ce am citit/auzit, nu se face service la tigarile astea. Adica se schimba, in garantie, partile componente, sau se cumpara altele, daca nu mai e in garantie obiectul. Daca s-a stricat ca tragea "adanc" si "puternic", atunci cred ca e atomizorul, care nu face fata la o cantitate de aer asa de mare. Tot din cate stiu, fiecare parte componenta, daca trebuie schimbata, nu costa foarte mult. Adica undeva in jur de 500 mii un atomizor, tot pe acolo o baterie. Iar cartusele oricum le reumpli si/sau le cumperi noi, deja umplute. Deci o poti folosi pe cea pe care o aveti sau poti cumpara un kit nou-nout, sa incerce din nou. Pot doar sa-ti spun, ca recitind cele 13 puncte pozitive din postul meu, acum, ca deja e-fumez de vreo saptamana, sunt mai mult decat happy ca o am si cred ca as mai adauga inca cel putin pe atatea motive in favoarea cumpararii ei.

Pinocchio spunea...

Eu "fumez" asa ceva de mai bine de 4 luni. De la 2 pac/zi de "traditionale" acum consum maxim 1 pac./saptamana. Super super ideea aceasta cu tigareta electronica. Pe a mea am achizitionat-o de la http://etigareta.cabanova.ro
Foarte de treaba baietii de acolo si au si marfa de calitate.
Succes si voua la renuntarea la fumat!

Tigara electronica spunea...

Mda, toata lumea vorbeste despre tigara electronica si cum sa te lasi de fumat. Si eu fumez, si am incercat 1 sapt. sa nu mai bag nicio tigara si am reusit, si totul prin VOINTA :)