Urmărește-mă și pe Facebook!

miercuri, 17 decembrie 2008

De-ale Mariucai...


Acum e in birou, la Dani, si vorbeste cu el. Nu stim inca ce ii spune, ca nu intelegem, dar pana la urma ne prindem noi! Pai da, ca ea zice "mama, tata", dar cuvintele "apa si papa" sunt prea grele pentru ea. Noooo, ea trece direct la "(mag)netei, Mati, b(r)avo, (h)am, ia uite". P-asta cu "ia uite" am auzit-o acum vreo 2 saptamani, cred. Si atunci am realizat ca, probabil, aveam un tic verbal amandoi, de a prins ea atat de repede 2 cuvinte.

Vorbind de cuvinte... Dani a inventat un cuvant "ciorici", adica ele, dansele, ciorile, care se plimba deasupra campului de langa noi. Si la care ne uitam de pe canapea, sa vedem ce mai fac. Eu m-am gandit ca sunt si niste masculi printre ele, asa ca i-am botezat "cioricei". Mariuca e foarte incantata de ele/ei. Se uita si noaptea in directia aia si apoi se uita intrebatoare la noi, la modul "da' acum de ce nu le vad?".

Zilele trecute vorbeam cu Dani despre securizarea scarii. Eu ii spuneam ca nu vad rostul pentru care am pune portita si jos, ca nu cred ca e necesara. Nu mi-am terminat bine spusele (ca-n poveste, vorba aia!), ca Mariuca era deja pe scara, si urca usor-usor. Nu am inghetat, ca nu era de speriat, era chiar amuzant. Mai ales cand ii vedeam stilul de urcare: era in picioare pe prima treapta, apoi punea un genunchi pe urmatoarea treapta (sau chiar pe amandoi), urca, se ridica in picioare si tot asa. A urcat primele 8 trepte si ar mai fi vrut, dar erau niste scule mai sus si nu am lasat-o.

Acum a venit langa mine si danseaza "la bamba". =)) E foarte haioasa, recunosc!

Alaltaieri am spalat-o prima oara pe dinti. Emotionant momentul! Ca am ajuns la concluzia ca are destul de multi dintisori, 8 la numar si al 9-lea pe drum, astfel incat este cazul sa trecem la lucruri serioase. Am dat cu pasta pe degetul meu si am incercat sa o spal. Bine, e impropriu spus "spalat", ca deocamdata vreau sa o obisnuiesc cu gustul si mirosul. Si peste vreo saptamana sa trecem la "hard stuff", adica la periuta.

Vad ca iese un pic de soare, un colt, poate se incalzeste putin si o scot la aer. Sper doar sa nu mai bata vantul, ca nici noi nu puteam sta afara saptamana trecuta. As vrea sa ia putin aer rece in nasuc, poate chiar sa doarma macar o ora. La 12 o sa ii dau sa manance, sper sa termin supa pana atunci, si, daca o fi in continuare frumos, sa o imbrac si sa o scot in curte.

Imi roade colierul. Ooof, saracuta, ce dureri trebuie sa fie cu caninul ala!!!

A venit Dani si o gadila si ea rade cu gura pana la urechi!! Ma uit la ei doi si nu-mi vine sa cred ca sunt ai mei!! Mariuca e mai mult a lui, hehe, dar macar am fost acolo cand am nascut-o.

I-am zis Mariucai sa va faca "pa-pa" si ea a facut!

4 comentarii:

Ceska777 spunea...

Ei, Mariuca e fata mare! Urca scari, se spala pe dinti...Azi dimineata sotul iesise de la dus, a venit langa noi pe canapea sa bea o cafea si Benji deja ii facea cu mama bye-bye sau wincke wincke! El deja stie ca tata dispare dimineata si vine dupa-masa tarziu...

roxana spunea...

Deci, poti sa spui ca are talent de explorator :)
Asa realizezi cat de repede trece timpul si parca nu-ti ajunge cat stai cu ei.
Nu sunt genul care sa zica "as vrea sa ramana mica" , dar recunosc ca mi-ar placea sa stau si mai mult cu ea.

Dak gasesti o solutie de 'ingradire' zi-mi si mie, te rog, ca si eu am aceeasi problema cu 'alpinista'.

Anonim spunea...

Mai, ce sa zic, scrii frumos.Mi-a placut articolul tau. Din experienta mea cu nepotei si copii de prieteni, ori pustoaica ta are 1 an si ceva , dar nu pare ca e cam mica, ori e mai mica,dar "sclipitoare".Copila e simpatica, dar eu cred sincer ca tie ti se pare ca spune atatea.Oi fi auzit tu ga ghi ghe si ti-ai imaginat ca zice ia uite. Hai mai, ma lasi,zice si Mati? cine e Mati asta?Dca imi spui ca mananca cu furculita si cutit ,ma spanzur de grinda (norocul meu ca nu am ).Incearca cu pui de piropopircanita, poate invata. Pupici

Unknown spunea...

Draga mea,

Stiu exact cine esti, cu toate ca ai crezut ca ma derutezi cu diverse amanunte.

Eu ma bucur ca ti-am suscitat interesul cu acest blog si ti-ai facut timp sa citesti.

Din experienta mea cu raspunsurile anonime, cred ca ar trebui sa inveti regulile de bun-simt si decenta, pe care ar trebui sa le deprinzi in cei 7 ani petrecuti acasa. Ori ai 5 ani, ori nu ai invatat nimic pana la varsta pe care o ai.

Am ales sa nu sterg comentariile, ca sunt haioase si ma distreaza!

O sa te rog sa continui sa ne citesti, sa faci trafic pe blog, ca sa aflu mai multe amanunte despre tine, poate ma va surprinde in mod placut ceva! Desi nu cred...

Pupicei si tie!