Urmărește-mă și pe Facebook!

vineri, 12 decembrie 2008

Sabia lui Damocles

Este vorba despre legenda tiranului Dionisos din Siracuza, care a atarnat de un fir de par din coada unui cal o spada deasupra capului unui condamnat. Noi o stim sub numele de "sabia lui Damocles".

Si, s-a rupt firul de par sau nu?!

Ati vrea sa stiti...? Ati vrea sa aveti masura destinului implacabil? Ati avea chef si stare sa aflati ca maine... maine poate o sa vi se intample ceva extraordinar? Sau ca peste cateva zile, cateva saptamani, cateva luni sau... ani... veti renunta?

Sunt persoane care vor sa stie totul, dar totul, cu mult timp inainte sa se intample. Daca se poate, chiar de la inceputul vietii constiente. Iar alte persoane care vor sa afle cu o jumatate de ora inainte. Vreti sa traiti totul pana la ultima picatura, fara sa va pese de ce va urma, sa furati inca o zi-doua, o luna-doua? Sau sa va pregatiti psihic pentru eveniment?

By the way... va luati "la revedere" de la persoana iubita de acasa, lasand-o sa plece la aeroport sau mai furati o ora, cat ar dura drumul pana acolo?

Condamnatul stie ca va muri. O are, sabia, deasupra capului, agatata intr-un fir de par. Dar acel condamnat stia de la proces ca va muri. Ca nu se poate impotrivi sortii. E pregatit psihic? Sau se simte mai bine stiind ca in ziua de, la ora de, plus sau minus cateva secunde, el va muri?
Hmmm... dileme de ora 10.30 p.m.

Dar daca stim inainte, unde mai e fun-ul?! Unde mai este surpriza? Spontaneitatea? Pofta de viata sau de iubire? Barierele dispar, frica fuge si ea, suntem mult mai deschisi, asteptand ca ceva incredibil de frumos sa se intample. Si, culmea!!!, chiar se intampla! Altfel vom trai toata viata, poate pana pe la 80 ani, cu frica sub nas si cu zidurile in jurul inimii si ne vom intreba de ce mama naibii n-am scapat de ele, ca sa ne putem bucura in fiecare clipa de ce avem.

Wake up and smell the 30's! Ca acusica vine deceniul 4, 5 sau chiar 8. Si, teoretic, pana acum si practic, o viata avem si trebuie sa o traim la maxim!

5 comentarii:

Ceska777 spunea...

Hm, bine ca ai scris tu! Ti-a iesit mai bine! Cam la fel ma intrebam si eu....apoi am acceptat ca poate sa fie fun si cand iti vine sa iti dai cu capu de pereti...daca incepi sa razi ca ai demolat zidul si ai facut o gaura spre baia/dormitorul/bucataria vecinului....de exemplu! :-))

Anonim spunea...

iaca eu sunt Stan Patzitu'...inaintea unei rezectii apicale am urmarit trei filmulete sa vad cum decurge...cu cezariana a fost la fel numai ca asa de ingrozita am ramas ca i-am povestit si lui Cata ginecologul meu...mi-a dat replica foarte calm:"mai bine mi-ai lasa mie chirurgia si ai ramane cu cartile tale de mate...iti imaginezi ca dak mi-as baga eu nasul in ele as ramane socat pe viata..."...inaintea fiecarui eveniment important imi fac zeci de scenarii, cu sute de intrebari posibile si raspunsuri decantate...sunt o poezie...

Mama Iuliei spunea...

As prefera sa nu stiu, ca sa pot profita chiar si de ultima clipa.
Buna tema de gandire, sper sa nu schimb optiunea odata cu aprofundarea.
Daca ma razgandesc, anunt!

Anonim spunea...

Ah ,si inca ceva, de ce spui ca seamana cu sotul tau, ca vad ca el e brunet. La trasaturi seamana?Pupici

Anonim spunea...

Am gresit locul unde am postat comentariul :-)